Διώξεις για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Διώξεις για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα μετά την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου

Με βαρύτατα αδικήματα βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωπα τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων που μπήκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης με αφορμή τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος για λόγους υγείας, με ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχεται η γνησιότητα τους.

Η έρευνα έφερε στο κατώφλι της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς συνολικά 17 άτομα, μεταξύ αυτών γιατροί  και υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΚΕΠΑ αλλά και έναν γνωστό ισοβίτη ο οποίος φέρεται να αποφυλακίστηκε με παράνομο τρόπο.

Η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά 11 αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου  για τη διενέργεια ή παράλειψη  που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού  πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Την υπόθεση για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά θα χειριστεί ανακριτής κατά της διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε εξηγήσεις τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.