Αυτές είναι οι νέες BMW Σειρά 8 Coupé, Cabrio και Gran Coupé

Αυτές είναι οι νέες BMW Σειρά 8 Coupé, Cabrio και Gran Coupé

Φρέσκια σχεδίαση, τρεις κινητήρες, με κίνηση πίσω ή 4Χ4

Η BMW παρουσίασε τα νέα μοντέλα της σειράς 8 σε εκδόσεις Coupé, Cabrio και Gran Coupé, με εντυπωσιακές σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό (κυρίως εμπρός) και διακριτικές βελτιώσεις στο εσωτερικό.

Σαφής έμφαση έχει δοθεί στις επιδόσεις, την εμφάνιση και την εξατομίκευση. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με M Sport πακέτο εξοπλισμού, ενώ η λειτουργική άνεση και η συνδεσιμότητα έχουν βελτιστοποιηθεί χάρη σε μία διευρυμένη οθόνη Control Display 12,3” για το σύστημα iDrive. Επίσης, η επένδυση της καμπίνας με δέρμα Merino της BMW Individual στον στάνταρ εξοπλισμό, αναβαθμίζει την πολυτέλεια του εσωτερικού.

Η έκδοση Coupé (εξελίχθηκε παράλληλα με την αγωνιστική M8 GTE) ενσαρκώνει την κλασική φιλοσοφία 2θυρου αμαξώματος, συνεχίζοντας την παράδοση της μάρκας στα θρυλικά σπορ αυτοκίνητα. Η Cabrio συνδυάζει σπορ επιδόσεις με την γοητεία της open-top (ανοίγει και κλείνει αυτόματα σε 15΄΄ με το πάτημα ενός μπουτόν) οδηγικής ευχαρίστησης.

Τέλος, η 4θυρη, ευρύχωρη Gran Coupé προσφέρεται για άνετα και γρήγορα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Τρεις κινητήρες, πίσω κίνηση ή τετρακίνηση

Τρεις κινητήρες διατίθενται για κάθε μία από τις εκδόσεις της σειράς 8. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η M850i xDrive Coupé, Cabrio & Gran Coupé που φορούν V8 κινητήρα 4,4 λίτρων με 530 ίππους και τετρακίνηση.

Ο 6κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων (333 ίππους) στα μοντέλα 840i xDrive Coupé, Cabrio & Gran Coupé συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης, ή με κλασική πίσω κίνηση.

Επίσης, ο 6κύλινδρος εν σειρά 3λιτρος κινητήρας diesel ισχύος 250 ίππων με χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt, κινεί τις 840d xDrive Coupé Cabrio & Gran Coupé.

Πλούσιος εξοπλισμός

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας Σειράς 8 περιλαμβάνει το Live Cockpit Professional. Το δίκτυο ψηφιακών οθονών περιλαμβάνει την οθόνη 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι και την οθόνη Control Display της οποίας η διαγώνιος έχει αυξηθεί από 10,25 σε 12,3 ίντσες. Η λειτουργία αφής του διευρυμένου μόνιτορ επιτρέπει γρήγορο, άνετο και διαισθητικό έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών του οχήματος.

Εκτενής είναι επίσης η γκάμα των στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση, καθώς οι νέες BMW 8 διαθέτουν Driving Assistant στον βασικό εξοπλισμό της με λειτουργίες front collision alert, lane change warning και lane departure warning, traffic sign recognition και Speed Limit Info με No Passing Indicator. Το Parking Assistant, στάνταρ εξοπλισμός, περιλαμβάνει νέα κάμερα οπισθοπορείας. Active PDC και reverse assistant.

Ένα ακόμα προαιρετικό χαρακτηριστικό είναι το Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει Active Cruise Control με Stop & Go, traffic light recognition, automatic Speed Limit Assist, και steering & lane guidance assistance.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW