Το συνηθισμένο λάθος με το λαμπάκι στο αυτοκίνητο

Το συνηθισμένο λάθος με το λαμπάκι στο αυτοκίνητο

Μάλλον το κάνεις και εσύ

Όσο κι αν προσέχουμε το αυτοκίνητό μας και προσέχουμε τα σέρβις του, δεν είναι απίθανο να κάνουμε λάθη που δεν τα φανταζόμαστε.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν οδηγούμε χρόνια, υπάρχει περίπτωση να κάνουμε λάθη που ούτε καν μας πηγαίνουν στο μυαλό.  Πρόκειται για συνήθειες που μπορεί να προκαλούν ακόμη και πιο σοβαρά προβλήματα στο όχημά μας και να μην το έχουμε σκεφτεί.

Ας πούμε ένα παράδειγμα. Ήξερες ότι δεν είναι καλό να κινείσαι στην πόλη ή να ταξιδεύεις συχνά αφήνοντας την ένδειξη με το λαμπάκι για τα καύσιμα αναμμένο; Κι όμως, στην πραγματικότητα, πολλοί οδηγοί αν όχι όλοι, εφοδιάζουν με καύσιμο το ρεζερβουάρ στο αυτοκίνητο μόνο όταν ανάψει λαμπάκι στην σχετική ένδειξη.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όταν γίνεται σε τακτική βάση και μακροχρόνια ενδέχεται να δημιουργήσει βλάβες στον κινητήρα και στον καταλύτη. Γι' αυτό όσο μπορούμε θα πρέπει να βάζουμε εγκαίρως καύσιμα και όχι όταν σχεδόν έχει αδειάσει το ρεζερβουάρ.

2
σχόλια
  1. avatar Κουφός Ντίνας

    Δεν γράφεις ρε φίλε τι συμβαίνει; Η αντλία βενζίνης "κολυμπάει" μέσα σ΄αυτήν και ψύχεται από αυτή. Αν η στάθμη της βενζίνης είναι σε χαμηλά επίπεδα η αντλία ζεσταίνεται με κίνδυνο να χαλάσει.

  2. avatar Τάκης

    Ένα άρθρο θα ήταν πιο χρήσιμο αν εκτός το "είναι κακό" Επεξηγουσε τεκμηριωμένα και το "γιατί".

Παρακαλούμε περιμένετε ...