Τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί με τα air condition στα αυτοκίνητα

Τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί με τα air condition στα αυτοκίνητα

Μπορεί να κάνεις και εσύ τα ίδια

Ζέστη και air condition πάνε μαζί το καλοκαίρι στο αυτοκίνητο. Και είναι λογικό. Το θέμα είναι το πόσο σωστά κάνουμε χρήση του κλιματισμού στο όχημά μας. Γιατί ναι μεν η ζέστη είναι ανυπόφορη, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε αφενός την υγεία μας αφετέρου το ίδιο το αυτοκίνητο.

Δείτε για παράδειγμα τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οδηγοί με το air condition στα αυτοκίνητά τους...

Δεν βάζουμε σε σωστή θέση τους αεραγωγούς

Ένα πολύ βασικό λάθος για την λειτουργία του κλιματισμού είναι ότι δεν βάζουμε τους αεραγωγούς σε σε σωστή θέση και δεν επιλέγουμε τη σωστή ροή αέρα. Γι' αυτό κάποιες φορές δεν αισθανόμαστε δροσιά. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία, αλλά προς ποια κατεύθυνση ρέει ο αέρας στην καμπίνα.

Βάζουμε αμέσως σε λειτουργία το aircondtion

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Η πρώτη κίνηση που θα κάνουμε θα πρέπει να είναι να ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα να μπαίνει δροσερός αέρα. Έτσι καταφέρνουμε να μειώσουμε αισθητά τη θερμοκρασία στην καμπίνα των επιβατών. Αμέσως μόλις μειωθεί η θερμοκρασία τότε ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό, ο οποίος θα έχει άμεση ανταπόκριση.

Δεν αλλάζουμε όταν πρέπει τα φίλτρα

Γνωρίζεις ότι θα πρέπει να αλλάζεις τα φίλτρα στα 15.000 ή 20.000 χιλιόμετρα αφενός για να υπάρχει σωστή ροή αέρα, αφετέρου για να μην αναπτυχθούν μικρόβια στο φίλτρο που με την σειρά τους θα περάσουν στην καμπίνα; Επίσης καλό θα είναι να γίνεται μία φορά τον χρόνο συντήρηση του κλιματισμού ώστε το κλειστό κύκλωμα να έχει καλύτερη απόδοση.

8
σχόλια
 1. avatar alekos70

  ola ta mora sti pista..

 2. avatar Κρήτη Σητεία

  Όταν το αυτοκίνητο δεν έχει φίλτρο; Π.χ. Το NISSAN NAVARA D22 στο κλιματιστικό του δεν υπάρχει φίλτρο .

 3. avatar Μαρινακης

  Ειδικοι

 4. avatar Αυτοκινητάκιας

  Δεν γράφετε δύο πολύ σημαντικά για την μακροημέρευση της <> του κλιματιστικού:του συμπιεστή.1ο.Δεν ανοίγουμε το α/κ με υψηλές στροφές στον κινητήρα. Πάντα στο ρελαντί 2ο.Αποφεύγουμε με ανοιχτό α/κ να οδηγούμε με πάνω από 4000 στροφές. Ετσι δεν καταπονείται ο συμπιεστής, ο οποίος παίρνει κίνηση από το μοτέρ. Σημειώστε ότι η αντικατάστασή του ξεκινάει από 300 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το αυτοκίνητο.Καλό καλοκαίρι.

 5. avatar ΝΟΕ

  ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΚΟΙ...........

  1. avatar Michail

   Μοιν τους ακούς μαιγάλαι!

  2. avatar Giannis 30

   Πραγματικά οι πρώτοι που θα πείτε κάτι είστε ανορθόγραφοι

  3. avatar ΛΟΛ

   Σωστα! Ας ξεκινησουμε με ορθογραφια πρωτα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...