Κι όμως πρέπει να τρώμε πριν τη γυμναστική

Πριν από 20 χρόνια οι ειδικοί συνιστούσαν στους δρομείς και τους αθλητές αντοχής να αποφεύγουν το φαγητό μία ώρα πριν από την άσκηση.

Υποστήριζαν ότι οι θερμίδες που έμπαινανς τον οργανισμό πριν από την άσκηση, μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί απότομα η ποσότητα σακχάρου στο αίμα, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση του αθλητή.

Η θεωρία αυτή αναπτύχθηκε μετά από μελέτες που έδειχναν ότι τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συνδέονταν άμεσα με την επίδοση των αθλητών και ότι αυτή έπεφτε όταν οι αθλητές έτρωγαν ή έπιναν τροφές και υγρά με ζάχαρη πριν από την άσκηση.

Νέα πειράματα έχουν δείξει ότι παρότι η ανάκαμψη μπορεί να καθυστερήσει από τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυτό συμβαίνει σπάνια και δεν επηρεάζει την απόδοση.

Άλλες μελέτες, σύμφωνα με δημοσίευμα των NewYorkTimes, έχουν δείξει ότι η κατανάλωση εύπεπτων υδατανθράκων πριν από έντονη σωματική άσκηση, επιτρέπουν στους αθλητές αντέχουν για περισσότερη ώρα.

Τώρα, αν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε μετά τη γυμναστική, μπορείτε να φάτε ελεύθερα, προσθέτει το άρθρο, αν η διάρκεια της άσκησης ξεπέρασε τα 45 λεπτά. Αν όμως είναι μικρότερη, τότε οι πιθανότητες να επιβαρύνετε με επιπλέον θερμίδες τον οργανισμό σας συγκριτικά με αυτές που κάψατε, μάλλον είναι περισσότερες.