Αισθάνεστε απογοήτευση; Γδυθείτε ακόμα και μπροστά σε αγνώστους!

Το να πετάς τα ρούχα σου μπροστά σε κάποιον που δε γνωρίζεις, στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου για παράδειγμα, μπορεί να είναι κάτι εντελώς τρομακτικό. Αλλά, πριν προλάβετε να συμφωνήσετε, σκεφτείτε αυτό: η γύμνια ακόμα και μπροστά σε άτομα που δε γνωρίζουμε, μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα με το σώμα μας. Σύμφωνα με την DailyMail ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανέλυσαν τη ζωή των γυμνιστών και βρήκαν ότι το γυμνό έχει ευεργετικές επιπτώσεις ως προς την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας αλλά και ψυχολογικές επιδράσεις μιας και φέρνει την ευτυχία.

Ο Δρ. Keon West και η ομάδα του θέλησαν να ερευνήσουν κατά πόσο το γυμνό είναι ευεργετικό για την υγεία. Στην έρευνα του West έλαβαν μέρος 850 Βρετανοί οι οποίοι ρωτήθηκαν για το πώς αισθάνονται για το σώμα τους και για τη ζωή τους γενικά. Ακολούθως, ρωτήθηκαν για το πόσο συχνά συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που απαιτούσαν γυμνό (για παράδειγμα γυμνισμός σε παραλία, γυμνή ποδηλατοδρομία). Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικό. 

Όσοι έβγαζαν τα ρούχα τους σε εκδηλώσεις όπως οι παραπάνω, είχαν καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους και είναι πιο ευτυχισμένοι με τη ζωή τους. Η γύμνια δηλαδή έχει θετική επίδραση στην διανοητική υγεία των ατόμων. Ο καθηγητής, επεσήμανε ότι το να πετάει τα ρούχα του σε δημόσιο χώρο, είναι πράγματι ευεργετικό για την υγεία του τονίζοντας πως ο γυμνισμός μπορεί να είναι μια λύση για το μέλλον, για όσους αισθάνονται απογοήτευση.