Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Λίγο τα πρωτοβρόχια, λίγο η πτώση της θερμοκρασίας, το φθινόπωρο είναι η εποχή των ιώσεων και των κρυολογημάτων.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τις εποχιακές ιώσεις είναι να διατηρεί «ενισχυμένο» το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε, έτσι ώστε να διατηρείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε καλή κατάσταση, όπως παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα diyhealth.com:

Κρατηθείτε μακριά από λοιμώξεις και μολύνσεις

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας σε υγιή κατάσταση και να μην έχετε κανενός είδους αδυναμίες, οι οποίες θα μπορούσαν να διευκολύνουν την είσοδο των ιών στο σώμα σας.

Ένα υγιές σώμα θα κρατήσει μακριά τα επιβλαβή βακτήρια

Δεν είναι όλοι οι ιοί κακοί. Ορισμένοι είναι μάλιστα απαραίτητοι για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σώμα μας γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι του είναι χρήσιμο και τι θα πρέπει να αποφεύγει.

Όσο ο οργανισμός μας είναι υγιής και λειτουργεί φυσιολογικά, μπορεί να «φροντίσει» για τα πάντα.

Προστατέψτε τον οργανισμό σας, ανεξάρτητα από την εποχή

Ανεξάρτητα από την εποχή, αν έχει ζέστη, ήλιο, αέρα ή βροχή πρέπει να φροντίζετε να προστατεύετε τον οργανισμό σας και να τον διατηρείτε υγιή. Είναι φυσιολογικό να αρρωσταίνει κανείς μια στο τόσο, αλλά αν διατηρεί τον οργανισμό του υγιή, ακόμη κι αν εκτεθεί σε κάποιο ιό, δε θα αρρωστήσει.

Υγιές σώμα που είναι σε φόρμα

Αν παραμελήσετε λίγο τον οργανισμό σας, κινδυνεύετε να εκτεθείτε σε ιούς που το σώμα σας δε θα μπορέσει να «πολεμήσει». Είναι σημαντικό να διατηρείστε σε φόρμα και να τρέφεστε υγιεινά, προκειμένου να «εξοπλίσετε» καλά το ανοσοποιητικό σας σύστημα έναντι οποιουδήποτε κινδύνου.