Πόσο συχνά κάνουμε σεξ;

Πόσο συχνά κάνουμε σεξ ;Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια - αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά την απάντηση. Ένας κορυφαίος γιατρός στην σεξουαλική υγεία κατέδειξε ότι το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όμως, πολλοί άνδρες δεν είναι σε θέση να αντέξουν αρκετή ώρα για να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους, ισχυρίζεται ο Δρ Χάρυ Φίς.

Ο ουρολόγος Δρ. Φις, από το Presbyterian Hospital της Νέας Υόρκης, αναφέρει ότι περίπου το 45% των ανδρών φτάνουν σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά από την έναρξη της διείσδυσης, ένα χρονικό διάστημα πολύ μικρό για την ικανοποίησης της μέσης γυναίκας, καθώς οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται επτά έως πέντε λεπτά για να φτάσουν σε οργασμό. Ο γιατρός αναφέρει ότι ο μέσος άνθρωπος έχει 11 στύσεις την ημέρα και ότι ορισμένοι νέοι άνδρες βλέπουν φυσιολογικό το να κάνουν σεξ πολλές φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με τον γιατρό, στην δεκαετία των 20’ ο μέσος όρος σεξουαλικών επαφών στο ζευγάρι είναι κάθε μία έως τρεις ημέρες, ποσοστό το οποίο πέφτει περίπου στις δύο φορές την εβδομάδα για τα άτομα μεταξύ 30 και 50, ενώ ένα παντρεμένο ζευγάρι πάνω από την ηλικία των 50 ετών, κάνει σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα .

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δρ. Φις, η ευχαρίστηση για κάθε ζευγάρι ποικίλλει. Κάποια ζευγάρια είναι ευχαριστημένα μόνο με πολύ συχνό σεξ, ενώ άλλα προτιμούν την ποιότητα έναντι της ποσότητας .Ο Δρ Φις λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ό, τι είναι φυσιολογικό και ελκυστικό σε αυτούς. Αλλά, προσθέτει ότι δεν είναι φυσιολογικό να μην θέλουν να κάνουν καθόλου σεξ.

«Το σημαντικό είναι, όχι πόσο σεξ κάνει το ζευγάρι, αλλά αν και οι δύο σύντροφοι είναι ευχαριστημένοι με το σεξ που έχουν .Είναι όλα σχετικά με την ικανοποίηση», τόνισε.