Πονο στον αυχένα και την πλάτη φέρνει η τεχνολογία στους εφήβους

Τέσσερις στους δέκα εφήβους υποφέρουν από στην πλάτη ή πόνο στον αυχένα , επειδή περνούν πολύ ώρα μπροστά από την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή , σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές από την Βρετανική Ένωση Χειροπρακτών σε μελέτη σε περισσότερους από 460 γονείς εφήβων ηλικία 11-16 ετών, διαπίστωσαν ότι το 23% των εφήβων περνούν δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση , ενώ το ένα τέταρτο ξοδεύουν το ίδιο χρονικό διάστημα σε ένα φορητό υπολογιστή , tablet ή τον υπολογιστή .

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι περνούν περισσότερο χρόνο στις κονσόλες παιχνιδιών ( 33% ),παρά κάνοντας μια αθλητική δραστηριότητα όπως το ποδήλατο ( 12%) . Σχεδόν οι μισοί από τους γονείς που ρωτήθηκαν ( 46% ),απάντησαν ότι τα παιδιά τους δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο στην άσκηση , παρά τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ, που αναφέρουν ότι τα παιδιά και οι νέοι μεταξύ πέντε και 18 ετών πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία ώρα σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα .

«Βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους κάτω από την ηλικία των 16 ετών, με προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα και η τεχνολογία είναι η πιο συχνή αιτία», ανέφεραν οι ερευνητές προσθέτοντας ότι «Υπάρχει η τάση να καθόμαστε σε μια κυρτή θέση, όταν εργάζομαστε σε υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές , ασκώντας πολλή πίεση στο λαιμό .Μαθαίνοντας πώς να καθόμαστε σωστά , θα βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να μείνουν υγιείς και να μην υποφέρουν από πόνους στον αυχένα τους».