Πρόωρη εκσπερμάτιση: “Φάρμακο” οι ασκήσεις πυελικού

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. 

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης , με 40 ασθενείς, ηλικίας 19 έως 46 ετών, διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είδαν σημαντική βελτίωση στον χρόνο της εκσπερμάτωσης έπειτα από 12 εβδομάδες ασκήσεων. 

Οι ερευνητές τους εκπαίδευσαν στις ασκήσεις πυελικού εδάφους και τους ζήτησαν να τις κάνουν συστηματικά επί 12 εβδομάδες. Κατά την έναρξη της μελέτης, οι εθελοντές εκσπερμάτωναν μέσα σε 31,7 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο από την έναρξη της ερωτικής επαφής. Αλλά από το τέλος των 12 εβδομάδων ασκήσεων , αυτό είχε αυξηθεί στα 146,2 δευτερόλεπτα ( δύο λεπτά και 26 δευτερόλεπτα ) - περισσότερο από μια τετραπλάσια αύξηση . Συνολικά, 33 από τους άνδρες είδαν βελτίωση στον χρόνο της εκσπερμάτωσης, ενώ μόνο 5 δεν είχαν κανένα όφελος. 

"Πρόκειται για μια μικρή μελέτη για αυτό τα αποτελέσματα της θα πρέπει να ελεγχθούν σε μία μεγαλύτερη δοκιμή, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Αντόνιο Παστόρε. 

Περίπου 40% των ανδρών ταλαιπωρούνται από πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία ορίζεται ως "η εκσπερμάτωση μέσα σε ένα λεπτό από την έναρξη της ερωτικής επαφής", σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM). Στους περισσότερους άνδρες , η αιτία είναι απλά ότι δεν είναι σε θέση να ελέγχουν την απόκριση εκσπερμάτωσης. 

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους συχνά χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους άνδρες με ακράτεια, ιδίως έπειτα από εγχειρήσεις όπως η ριζική προστατεκτομή.

Προγενέστερες μελέτες τις έχουν εξετάσει και για την παροδική στυτική δυσλειτουργία, αλλά η νέα μελέτη είναι η πρώτη που τις εξετάζει μακροχρονίως σε άντρες με χρόνιο πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης. 

"Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους γίνονται εύκολα και δεν έχουν παρενέργειες. Προηγουμένως οι άνδρες στην μελέτη είχαν δοκιμάσει μια ποικιλία από θεραπείες, όπως ειδικές αλοιφές, συμπεριφορική θεραπεία, αντικαταθλιπτικά και ψυχολογικές θεραπείες, με μικρή επιτυχία", τόνισε ο Δρ. Παστόρε.