Πώς η περίοδος βλάπτει τη μάθηση

Ο πόνος κατά τις μέρες της έμμηνου ρύσης είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλές γυναίκες και πολλές φορές προκαλεί ναυτία και δυσφορία. Ωστόσο μια νέα βρετανική μελέτη κατέδειξε ότι ο πόνος της περιόδου μειώνει τις γνωστικές επιδόσεις.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ , διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από τους πόνους της περιόδου έχουν χαμηλότερη απόδοση σε εργασίες που βασίζονται σε υπολογιστή και έχουν μειωμένη συγκέντρωση και προσοχή.

«Ο πόνος είναι μια εξαιρετικά κοινή εμπειρία και μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Η έρευνά μας ασχολήθηκε με το πώς ο κοινός πόνος, που βιώνουν πολλές γυναίκες κάθε μήνα , επηρεάζει την ικανότητά τους να εκτελέσουν μια σειρά από πολύπλοκες εργασίες . Αυτό δείχνει ότι οι επιπτώσεις του πόνου προχωρούν πέρα από την αισθητική εμπειρία , επηρεάζοντας αυτό που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Εντ Κοφ.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 52 ενήλικες γυναίκες να εκπονήσουν μερικά τεστ προσοχής και συγκέντρωση τις «δύσκολες μέρες» του μήνα τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πόνοι της περιόδου μείωσαν τη συνολική απόδοση των γυναικών.

«Όσα περισσότερα κατανοούμε σχετικά με το πώς οι άνθρωποι βιώνουν τον πόνο , τόσο καλύτεροι μηχανισμοί μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να τον αντιμετωπίσουν», ανέφερε ο Δρ. Κοφ.

Ο πόνο της περιόδου – μια κατάσταση που ονομάζεται δυσμηνόρροια - είναι μια πολύ κοινή επώδυνη κατάσταση που επηρεάζει περισσότερο από το 40% των γυναικών σε τακτική βάση .