Εξαθλίωση ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών με την αύξηση εισφορών

Με τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας με την οποία αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους, καθώς δεν θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα.

Η επιβάρυνση αυτή, παρά την έκπτωση του 15% για το 2018, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή, προβλήματα για τα οποία καταβάλλουμε προσπάθειες να εξαλείψουμε.

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί, όπως και οι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες, να αντέξει το πρόσθετο αυτό βάρος, αλλά και η ελληνική οικονομία και ανάπτυξη θα δεχτεί στο σύνολό της πρόσθετο πλήγμα, το οποίο δεν θα μπορεί να αναταχθεί σύντομα.

Η καταστροφή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, η υπαλληλοποίηση του ιατρού και η βιομηχανοποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, δεν στοχεύουν μόνο τον ιατρό, αλλά και τον πολίτη που θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες.

Η συμφωνία που επετεύχθη με τους όρους αυτούς ενσωματωμένους, αυξάνει την αβεβαιότητα, ενισχύει την αγωνία και οδηγεί τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς στην απελπισία και στην προσπάθεια ανεύρεσης άλλων δρόμων για την επιβίωσή τους.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους και να οργανώσουν την αντίδρασή τους, πάνω στα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους.