Πρόλαβε και αντιμετώπισε τη ΧΑΠ, τον διαβήτη και την υπέρταση

Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης παθήσεων θα αναπτυχθούν στην ανοιχτή εκδήλωση, με θέμα "Ζήσε με υγεία" στις 27 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη

Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης παθήσεων, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ο διαβήτης και η αρτηριακή υπέρταση θα αναπτυχθούν στην ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα "Ζήσε με υγεία", η οποία θα πραγματοποιηθεί, στις 27 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης Επαγγελματικής Ημερίδας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Επιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φάρμακο".

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση στη ΧΑΠ από τον πνευμονολόγο διευθυντή ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρο Τρύφωνα.

Ο διαβητολόγος Ευάγγελος Φουστέρης θα ενημερώσει το κοινό για έναν "ύπουλο εχθρό" τον διαβήτη και θα μιλήσει για τη συμβολή του φαρμακοποιού, αλλά και του διαβητικού στη ρύθμιση του σακχάρου.

Τέλος, ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στο ΑΠΘ Βασίλειος Κώτσης θα ενημερώσει τους πολίτες για το ρόλο της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι από τον ασθενή και για το ρόλο του φαρμακοποιού στη διάγνωση της υπέρτασης.

Η εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, ξεκινά στις 10 το πρωί.