Η Merck Διατηρεί τον Επιχειρηματικό Κλάδο Consumer Health

Η Merck, ο προμηθευτής προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας στο φαρμακευτικό και χημικό κλάδο, διευκρίνισε σήμερα ότι εξακολουθεί να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο Consumer Health (Προϊόντα Φροντίδας Υγείας).

 

Η εταιρεία, η οποία έχει έδρα το Darmstadt, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία σχεδιάζει να πουλήσει τον επιχειρηματικό κλάδο των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων της, διευκρινίζοντας ότι η εκεί αναφερόμενη εταιρεία ήταν η MSD (στη Βόρεια Αμερική δραστηριοποιείται με την επωνυμία Merck & Co., Inc., White House Station, NewJersey, U.S.), μία πρώην θυγατρική της Merck, η οποία σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία. Η Merck, η πρωτότυπη, κατέχει τα παγκόσμια δικαιώματα στην εμπορική επωνυμία και το εμπορικό σήμα Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται υπό την επωνυμία EMD (“EmanuelMerckDarmstadt”). H Merck δεσμεύεται να αποτρέπει παραβάσεις που αφορούν τα δικαιώματα στην επωνυμία καθώς και οποιαδήποτε σύγχυση συνδέεται με αυτά. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Merck μετακίνησε στην αρχή της χρονιάς από τον φαρμακευτικό κλάδο MerckSerono στον κλάδο των Προϊόντων Φροντίδας Υγείας, το προϊόν Neurobion, ένα αναλγητικό με βάση τη βιταμίνη Β, και το Floratil, ένα κορυφαίο προϊόν στον τομέα των προβιοτικών αντιδιαρροϊκών στη Βραζιλία, ενισχύοντας τις ετήσιες πωλήσεις στον κλάδο κατά 55% περίπου, δηλαδή πάνω από € 740 εκατομμύρια. Η Merck σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η οποία επικεντρώνεται στα στρατηγικά εμπορικά σήματα Bion3, Nasivin, Femibion​​, Seven Seas, Sangobion, Cebion, Sedalmerck και Kytta, ιδίως στις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία. 

Η Merck είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη διάθεση καινοτόμων, υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας προϊόντων στο φαρμακευτικό και χημικό κλάδο. Το 2013, η Merck πέτυχε συνολικά έσοδα € 11,1 δισ. στους τέσσερις κλάδους όπου δραστηριοποιείται: Merck Serono, Consumer Health, Performance Materials και Merck Millipore. Απασχολεί περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την επιτυχία των πελατών της καθώς και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο - από το 1668 - και το όνομά της είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της επιχειρηματικής επιτυχίας και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Διατηρώντας ένα μερίδιο περίπου 70%, η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος μέχρι σήμερα. Η Merck (Darmstadt, Γερμανία) διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα στην επωνυμία και στο λογότυπο Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εταιρεία είναι γνωστή ως EMD.