Πώς θα καταλάβω αν υποφέρω από ακράτεια;

Η διάγνωση της ακράτειας γίνεται με ουροδυναμικό έλεγχο, προκειμένου να διευκρινιστεί ο τύπος της ακράτειας καθώς κάθε τύπος έχει διαφορετική θεραπεία.

Πρόκειται στην ουσία για εξέταση ελέγχου της σωστής λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, δηλαδή της κύστης και της ουρήθρας.

Ενδείξεις που οδηγούν στην εξέταση αυτή είναι η ακράτεια οπουδήποτε τύπου,επίμονα συμπτώματα στο κατώτερο ουροποιητικού σύστημα, καθώς και διαταραχές στην ούρηση γενικότερα. 

* Τα παραπάνω δεδομένα έχουν διατεθεί από τη κα Φωτεινή Λάγαρη ΜΑ., ΡΤ. New York University, φυσικοθεραπεύτρια και συνιδιοκτήτρια του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ στην Αθήνα. Μαζί με την Μιμή Μαρσέλλου M.S., P.T. New York University έχουν δημιουργήσει το Γυναικολογικό/Μαιευτικό Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας «Μ.Α.Μ.Α.» (Μητρικές Αγκαλιές Με Αρχές) καθώς και το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας «Pelvic Floor Act» (Εκπαίδευση και Φυσικοθεραπεία Δυσλειτουργιών του Πυελικού Εδάφους). Είναι αποκλειστικοί συνεργάτες της «Tupler’s Technique» (Αποκατάσταση Διάστασης Ορθού Κοιλιακού) για την Ελλάδα και επιστημονικοί συνεργάτες της SCA (ΤΕΝΑ, LIBERO) Ελλάς.