Νέα εξέταση της Roche για τη σύφιλη

Ο κλάδος διαγνωστικών της Roche ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα στην αγορά του τεστ Elecsys® Syphilis. Πρόκειται για το νεότερο τεστ που βοηθάει στη διάγνωση ασθενών με σύφιλη και στον αποκλεισμό της ύπαρξης μόλυνσης σε δείγματα αιμοδοτών. 

Ο σχεδιασμός της νέας εξέτασης έχει γίνει με γνώμονα τις αυξανόμενες ανάγκες των κλινικών εργαστηρίων για την αξιόπιστη και αποτελεσματική ανίχνευση της νόσου, καθώς η σύφιλη αναδύεται ως πρόβλημα δημόσιας υγείας την τελευταία δεκαετία και σε ανεπτυγμένες χώρες.

Λόγω της υψηλής ευαισθησίας της νέας διαγνωστικής ανάλυσης, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μη ανίχνευσης της λοίμωξης, ενώ η εξέταση διενεργείται από επαγγελματίες υγείας στα εργαστήρια μέσα σε 18 λεπτά, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη παροχή των προϊόντων αίματος. Επιπρόσθετα, η υψηλή ειδικότητα της μεθόδου διευκολύνει τη σαφή ερμηνεία και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σε όλα τα στάδια της σύφιλης, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επανέλεγχο και προσφέροντας τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στο εργαστήριο και τη μέγιστη ασφάλεια στον ασθενή.
«Κάθε χρόνο, 12 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από σύφιλη παγκοσμίως. Η εξέταση για τη  σύφιλη είναι ιδιαίτερα σημαντική στα πρώιμα στάδια, όταν η ασθένεια είναι ακόμη θεραπεύσιμη.  Επίσης είναι θεμελιώδες να γνωρίζουμε ότι οι ασκοί αίματος που μεταγγίζονται σε ασθενείς δεν είναι μολυσμένοι με σύφιλη. Εργαζόμαστε σκληρά για να δίνουμε απαντήσεις στις εξελισσόμενες ανάγκες των εργαστήριων και του τομέα των μεταγγίσεων αίματος, διευρύνοντας το menu των εξετάσεων και προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτίωση της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της αποδοτικότητας», δήλωσε ο Roland Diggelmann, Chief Operating Officer του Τμήματος Διαγνωστικών της Roche.

Η νέα εξέταση που προστίθεται στο portfolio ορολογικού ελέγχου της Roche –  ανίχνευση των αντισωμάτων που αναπτύσσονται ως απάντηση στη λοίμωξη – αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση  ελέγχου για την ασφάλεια του αίματος στην αγορά σήμερα.

 

Σχετικά με τη Σύφιλη 

Η σύφιλη είναι μία σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος που προκαλείται από το βακτήριο Treponema pallidum (υποείδος pallidum). Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα μολυσμένοι από σύφιλη σε όλο τον κόσμο, με 12 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις να καταγράφονται κάθε χρόνο. Η σύφιλη μπορεί να μεταδοθεί άμεσα με τη σεξουαλική επαφή, μέσω μεταγγίσεων αίματος, καθώς και από τη έγκυο γυναίκα στο έμβρυο.
Η λοίμωξη από σύφιλη αυξάνει κατά πολύ και την πιθανότητα μετάδοσης της HIV λοίμωξης. Η πιθανότητα της μόλυνσης από HIV σε περίπτωση έκθεσης στον ιό αυξάνει κατά δύο με πέντε φορές παρουσία συφιλιδικού έλκους.
Παρόλο που οι περισσότερες νέες περιπτώσεις λοίμωξης από σύφιλη εμφανίζονται σε αναπτυσσόμενες χώρες, την τελευταία δεκαετία η σύφιλη αναδύεται ως πρόβλημα δημόσιας υγείας και σε ανεπτυγμένες χώρες.

 

Παρουσία της Roche Diagnostics στον έλεγχο των λοιμωδών νοσημάτων

Η Roche διαθέτει  παράδοση μεγαλύτερη από 30 χρόνια στην παροχή διαγνωστικών λύσεων για τα λοιμώδη νοσήματα και τις εξετάσεις για έλεγχο των ασκών αίματος χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ειδικά σχεδιασμένες για τις αναλυτικές της πλατφόρμες στην περιοχή ορού και των νουκλεϊκών οξέων. Από το πρώτο έτος κυκλοφορίας (1996) στην αγορά και μέχρι σήμερα, έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από 100 υψηλής ποιότητας ανοσολογικές δοκιμασίες Elecsys®, οι οποίες σε συνδυασμό με τη νέα γενιά των πλήρως αυτοματοποιημένων αναλυτών της σειράς cobas® βελτιώνουν το σχεδιασμό, την αποδοτικότητα και τη λήψη ιατρικών αποφάσεων.