Κορίτσια ξεκινούν δίαιτα από την ηλικία των 5 ετών!

Ένα στα πέντε κορίτσια πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας κάνουν δίαιτα, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη. 

Η έκθεση «Body Confidence Progress Report» έδειξε ότι ένα στα πέντε κορίτσια ηλικίας μεταξύ πέντε και 11 ετών έχουν κάνει δίαιτα για να χάσουν κιλά , ενώ το 87% των κοριτσιών ηλικίας 11 έως 21 ετών, πιστεύουν ότι οι γυναίκες κρίνονται περισσότερο από την εμφάνισή τους και όχι τόσο από τις ικανότητές τους. Επίσης η έρευνα έδειξε ότι μία στις 6 μαθήτριες, απέφυγε να πάει σχολείο επειδή αισθανόταν άσχημα για την εμφάνισή της.

Η έκθεση προσθέτει ότι τα άτομα με κακή εικόνα σώματος είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στην κατάθλιψη και σε πιέσεις από τους συνομήλικους τους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν επίσης ότι τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορούν να στραφούν σε «ριψοκίνδυνες στρατηγικές αντιμετώπισης», όπως είναι ο έμετος, η κατάχρηση του αλκοόλ και των ναρκωτικών, οι εξοντωτικές δίαιτες και το κάπνισμα ως μέσο ελέγχου της όρεξης τους.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συνδέθηκε επίσης με την μειωμένη συμμετοχή στον αθλητισμό. Η έρευνα έδειξε ότι το 23% των κοριτσιών ηλικίας μεταξύ επτά και 21 ετών, δεν ασκούνταν επειδή ήταν δυσαρεστημένες με την εικόνα του σώματός τους, ενώ σχεδόν τα μισά από τα κορίτσια σκέφτονταν ότι ο ιδρώτας μειώνει την θηλυκότητα.

Η έκθεση προσθέτει ότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στην κακή εικόνα του σώματος και το βάρος. «Οι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης από το σώμα τους, είναι πιο πιθανό να παίρνουν βάρος με την πάροδο του χρόνου , συγκριτικά με εκείνους που είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την εικόνα τους», επεσήμαναν οι επιστήμονες.