Οι τρόποι για να αποδράσουμε από τη βαρεμάρα

Τι μπορείτε να κάνετε για να θεραπεύσει την πλήξη;

Αν είστε μόνοι η λύση είναι αρκετά απλή: να σηκωθείτε και να βγείτε έξω, να δείτε φίλους. Βάλτε τον εαυτό σας σε μια νέα κατάσταση όπου έχετε λιγότερο έλεγχο πάνω στο περιβάλλον σας και τα πράγματα και σίγουρα θα αλλάξετε διάθεση.

Παρόλ' αυτά υπάρχουν πολλοί τομείς όπου η πλήξη φαίνεται πιο σκληρή: οι σχέσεις, η δουλειά μας κ.λπ.

Βαρετή σχέση;

Στο πλαίσιο μιας σχέσης, σταματήστε να σκέφτεστε για τον εαυτό σας ή το σύντροφό σας.

Και πάλι, πρέπει να αλλάξετε το πλαίσιο σας.

Μην πάτε για δείπνο ή ποτό και μιλήστε. Αυτό στηρίζεται σε εσάς τους δύο, ώστε να είναι ενδιαφέρον.
Πήγαιντε κάπου που είναι ήδη διασκεδαστικό το περιβάλλον.

Κάνοντας συναρπαστικά τα πράγματα είναι το κλειδί για ένα φανταστικό πρώτο ραντεβού.

Ταινίες με άφθονο σασπένς ή ταινίες τρόμου.

Και αν βγείτε και μιλάτε μόνο, φροντίστε να γίνει το τοπίο λιγότερο ασφαλές.

Οι καλύτερες ερωτήσεις για πρώτο ραντεβού είναι αυτές που βγάζουν κάτι το εκκεντρικό ή έχουν αρκετή δόση χιούμορ.

Όμως τι σκοτώνει τις μακροχρόνιες σχέσεις; Η έλλειψη ενθουσιασμού.

Πώς να αναθερμάνετε το πάθος σε έναν μακροχρόνιο γάμο;

Κάνοντας συναρπαστικά πράγματα μαζί.

Σκέφτεστε ότι ένα ευχάριστο βράδυ είναι το μόνο που χρειάζεται; Οι ερευνητές έκαναν μια μελέτη 10 εβδομάδων συγκρίνοντας ζευγάρια που ασχολούνται με ευχάριστες δραστηριότητες κόντρα σε συναρπαστικές δραστηριότητες.

Τι μπορεί να βελτιώσει το σεξ σε μια σχέση;

Δοκιμάστε να ανεβείτε στο τρενάκι του λούνα παρκ μαζί. Οτιδήποτε που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σας σύστημα ανεβάζει τι λίμπιντο.

Γιατί κάνοντας οτιδήποτε συναρπαστικό έχει τόσο μεγάλη επίδραση σε μια σχέση; Ο ενθουσιασμός από οποιαδήποτε πηγή θα πρέπει να συνδέεται με το πρόσωπο που είστε μαζί, ακόμα και αν δεν είναι η αιτία του ενθουσιασμού σας.

Έχετε βαρεθεί στο χώρο εργασίας;

Η εργασία μπορεί να είναι βαρετή και δεν μπορείτε να αλλάξετε το πλαίσιο τόσο πολύ. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα σε κάθε περίπτωση: μια βαρετή δουλειά μπορεί να σας σκοτώσει.

Το κλειδί για την καταπολέμηση της ανίας στο γραφείο δεν είναι ο ενθουσιασμός, είναι να βρείτε νόημα σε αυτό που κάνετε.

Διευρύνοντας αυτά που κάνετε, μπορείτε να αισθανθείτε σαν να εκπληρώνετε μία αποστολή ή να νιώσετε ένα συναίσθημα ότι κάνετε κάτι διαφορετικό, κάτι που μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Τι συμβαίνει αν είστε βαριεστημένος γενικά;

Οι άνθρωποι που βαριούνται τους άλλους είναι συχνά μαλθακοί και θέλουν να μιλάμε μόνο για ότι τους ενδιαφέρει. Όλοι πέφτουν θύματα σε μια τέτοια κατάσταση κατά καιρούς.

Το καλύτερο μάθημα εδώ έρχεται από τις συμβουλές του Στίβεν Πρέσσφιλντ για τη βελτίωση της γραφής: να έχετε κατά νου ότι κανείς δεν θέλει να διαβάσει αυτά που γράφετε. Με το να είστε απλοί σε αυτά που γράφετε, έχοντας πάντοτε στο μυαλό σας το κοινό.

Τι γίνεται με τις δουλειές που είναι αναμφισβήτητα βαρετές;

Αν έχετε να κάνετε εργασίες που είναι βαρετές και δεν υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι για να τις κάνετε, τότε χαρίστε καμία δύο τρόποι για αυτό, δεν κάνουν ένα διάλειμμα:

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια μιας ερεθιστικής ή βαρετής εμπειρίας θα είναι καλό για σας, αλλά ένα διάλειμμα στην πραγματικότητα, μειώνει την ικανότητά σας να προσαρμοστείτε, κάνοντας την εμπειρία να φαίνεται χειρότερη όταν πρέπει να επιστρέψετε σε αυτή. Όταν καθαρίζετε το σπίτι σας ή βγάζετε τους φόρους σας, το τέχνασμα είναι να κολλήσετε σε αυτό μέχρι να τελειώσετε.

Τι γίνεται όταν άλλοι άνθρωποι σας είναι βαρετοί;

Τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αφήσουμε το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Τηλεφωνική έρευνα έδειξε ότι αρέσουμε στους ανθρώπους περισσότερο με την προσοχή μας διασπασμένη: είμαστε λιγότερο αρνητικοί, λιγότερο πολύπλοκοι και πιο προσωπικοί στην ομιλία μας. Ενθαρρύνουμε, επίσης, το άλλο πρόσωπο να μιλήσει περισσότερο.