Οι ταινίες δράσης… παχαίνουν!

Βλέποντας ταινίες δράσης , μπορεί να «βάλουμε» κιλά και να δούμε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει επικίνδυνα, αναφέρει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση μεταξύ της τηλεόρασης και της παχυσαρκίας, αλλά η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Cornell προσπάθησε να καθορίσει ποια είδη τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι χειρότερα.

Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό JAMA Internal Medicine, έδειξαν ότι άνθρωποι τρώνε πιο πολλά ανθυγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια των ταινιών δράσης. Η μελέτη παρακολούθησε 94 φοιτητές στους οποίους δόθηκαν κύπελλα σοκολάτας, μπισκότα, καρότα και σταφύλια, ενώ παρακολουθούσαν τηλεόραση. Οι επιστήμονες, στη συνέχεια, συνέκριναν πόσα και ποια τρόφιμα καταναλώθηκαν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια μιας ταινίας δράσης.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι κατανάλωσαν διπλάσια ποσότητα φαγητού συγκριτικά με το βάρος τους και κατανάλωσαν 65% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ταινίας, ενώ η διαφορά ήταν πιο έντονη στους άνδρες από ότι τις γυναίκες.

«Η τηλεόραση να οδηγήσει τους θεατές να τρώνε απερίσκεπτα πέρα από το σημείο κατά το θα συνήθιζαν να σταματούν», τόνισαν οι ερευνητές και απευθυνόμενοι στους ειδικούς ανέφεραν ότι «όταν παρέχουν συμβουλές στους ασθενείς, οι γιατροί θα πρέπει να τονίζουν τους κινδύνους της υπερκατανάλωση τροφής κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης», προσθέτοντας ότι «μπορούν να προειδοποιούν ειδικά για συγκεκριμένα προγράμματα όπως οι ταινίες δράσης που λόγω περιεχομένου αποσπούν περισσότερο την προσοχή του θεατή, και οδηγείται εκείνος σε υπερκατανάλωση τροφής».