Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για καλύτερο σεξ

Οι ερευνητές δίνουν απαντήσεις σε όλα

Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, (και όχι μόνο) είναι πιο πιθανό να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι στη σχέση τους, όταν κλείσουν τη τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα. 

Οι ερευνητές που έθεσαν ως στόχο να βρουν τα ορόσημα στη ζωή των ανθρώπων, διαπίστωσαν ότι πρέπει να φτάσουν στα 30 για να βρουν την ευτυχία και την επιτυχία. Στην έρευνα, συμμετείχαν 2.000 άντρες και γυναίκες από το Η. Βασίλειο και όπως προέκυψε, οι γυναίκες απολαμβάνουν το προνόμιο των νιάτων και της ελευθερίας στα 23 τους, ενώ η αντίστοιχη ηλικία για τους άντρες είναι τα 25. 

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι είναι υγιέστεροι στα 30, όταν κατευνάζουν την έντονη ζωή τους και ξεκινούν να προσέχουν τον εαυτό τους - είναι περισσότερο άνετοι με το σώμα τους στην ηλικία των 31, γράφουν τα βρετανικά μίντια. 

Ένα χρόνο αργότερα, στα 32, το σεξ είναι στα καλύτερά του ωστόσο η ευτυχία σε μια σχέση, έρχεται στα 40, δηλώνουν οι ερευνητές. Πάντως, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 38 για να είναι στο αποκορύφωμα της καριέρας τους και στα 42 για να κερδίζουν το μισθό των ονείρων τους.  

Η ψυχολόγος Donna Dawson λέει ότι οι άνθρωποι που διανύουν τη δεύτερη δεκαετία "αναζητούν αυτό που πραγματικά θέλουν στη ζωή τους", όπως  είχε δηλώσει κάποτε στη Mirror. Στα 30, συνεχίζει, "σωματικά βρίσκονται στην ακμή τους, είναι πιο σίγουροι για το τι θέλουν και εξελίσσονται στην καριέρα τους".

Πάντως, τη "λύση" για το τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους τι δίνει ο κλινικός ψυχολόγος από το Χάρβαρντ, Robert Waldinger. Ο ίδιος, είχε αναφέρει σε μια ομιλία του ότι ανεξάρτητα από το επάγγελμα ή το κοινωνικό στάτους, η ευτυχία "αποδίδει" καλύτερα όταν υπάρχουν καλές, υγιείς σχέσεις.