Οι ασκήσεις Κέγκελ βοηθούν στη πρόωρη εκσπερμάτωση

Κρατώντας στα ούρα για πέντε δευτερόλεπτα , ενισχύονται οι μύες του πυελικού εδάφους γεγονός που βοηθά τους άνδρες να ελέγξουν την πρόωρη εκσπερμάτωση, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Οι μύες του πυελικού εδάφους βοηθούν στη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και την εκσπερμάτωση, αλλά γίνονται πιο αδύναμοι ή τεντωμένοι στους άνδρες και τις γυναίκες με την πάροδο της ηλικίας. Ωστόσο η ενίσχυση αυτών των μυών, ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη μυϊκή ομάδα, επιτρέπει στους άνδρες να διαρκούν περισσότερο στην σεξουαλική επαφή.

«Οι ασκήσεις Κέγκελ που ενισχύουν του μύες του πυελικού εδάφους είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε παντού, σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Οδηγώντας σε ένα αυτοκίνητο, στο γραφείο, ή όταν περιμένετε στην ουρά», ανέφερε η Μάρνις Κίνρις.

«Χρειάζονται περίπου 50 επαναλήψεις την ημέρα . Σφίγγετε του μύες για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα, και μετά απελευθερώνετε. Ξεκινήστε σταδιακά από 1-20 επαναλήψεις, αυξάνοντας καθημερινά μέχρι να φτάσετε στις 50», προσέθεσε.

Περίπου 40% των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση σε κάποια στιγμή στη ζωή τους – που ορίζεται από τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής ως εκσπερμάτιση «μέσα σε ένα λεπτό».

«Κάποιοι μπορεί να έχουν πιο ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, ωστόσο άγχος ή πίεση μπορεί επίσης να επιδεινώσουν το πρόβλημα», εξήγησε η Γουέντυ Χερν, νοσοκόμα στο Bristol Royal Infirmary.

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους χρησιμοποιούνται συχνά για να βοηθήσει την ανδρική ακράτεια, ειδικά μετά από χειρουργική επέμβαση, όπως για τον καρκίνο του προστάτη.
Ιταλική έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι είχε δείξει ότι η διεξαγωγή ασκήσεων Κέγκελ ημερησίως για 12 εβδομάδες αύξησαν το μέσο χρόνο εκσπερμάτωση περίπου 4 φορές.

Ο μέσος χρόνος εκσπερμάτωσης ήταν 31,7 για δευτερόλεπτα στην αρχή της δοκιμής, αλλά μετά από 12 εβδομάδες ασκήσεων ο χρόνος είχε αυξηθεί σε 146,2 δευτερόλεπτα (που σημαίνει δύο λεπτά και 26 δευτερόλεπτα).