Ένας στους 3 εβδομηντάρηδες συνεχίζει να κάνει σεξ συχνά!

Το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια ενεργή σεξουαλική ζωή, όπως αποκάλυψε η πρώτη μεγάλη μελέτη για τη σεξουαλική υγεία των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες (54%), και σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών (31%) ηλικίας άνω των 70 ετών, αναφέρουν ότι ήταν ακόμα σεξουαλικά ενεργοί, ενώ το 1/3 αποκάλυψε ότι κάνουν «συχνά» σεξ, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Περισσότερα από 7.000 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έλαβαν μέρος στην έρευνα , η οποία εξέτασε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι άνδρες που είναι σεξουαλικά ενεργοί. Το 27% των γυναικών είπαν ότι είχαν προβλήματα στην επίτευξη του οργασμού, ενώ για τους άνδρες η κύρια ανησυχία ήταν η στυτική δυσλειτουργία , με το 39% να έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα. Οι άνδρες φάνηκαν να ανησυχούν περισσότερο για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες και τη λειτουργία τους από ότι οι γυναίκες, και με την αύξηση της ηλικίας, οι ανησυχίες αυτές είχαν την τάση να γίνονται πιο συχνές.

Οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες ήταν λιγότερο ικανοποιημένες με τη συνολική σεξουαλική τους ζωή από ό, τι οι άνδρες, και επίσης παρατηρήθηκε μια μείωση των επιπέδων της δυσαρέσκειας με την αύξηση της ηλικίας.

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Νάτκεν, διαπίστωσε ότι πολλοί άνδρες ηλικίας 70-80 ετών ήταν ακόμα στοργικοί απέναντι στις συντρόφους τους, με το 31% των ανδρών και το 20% των γυναικών να αναφέρουν συχνά φιλιά ή χάδια .

«Ελπίζουμε ότι τα ευρήματά αυτά θα συμβάλλουν στη βελτίωση της δημόσιας υγείας με την καταπολέμηση των στερεοτύπων και τις παρανοήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα στο όψιμο στάδιο της ζωής, και προσφέρουν στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ένα σημείο αναφοράς για τις δικές τους εμπειρίες και τις προσδοκίες», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ντέιβιντ Λι.