Το ελαιόλαδο ενισχύει την γονιμότητα των γυναικών

Το ελαιόλαδο είναι το «κλειδί» για να αυξήσει ένα ζευγάρι την γονιμότητά του, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν Βρετανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας για να αποκτήσει το ζευγάρι παιδί, , χάρη στο είδος των λιπών που περιέχει.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον μελέτησαν 100 ζευγάρια τα οποία υποβλήθηκαν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Οι ερευνητές χώρισαν τα ζευγάρια σε δύο ομάδες. Η μία χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και λάμβανε καθημερινά ένα ρόφημα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για περίπου έξι εβδομάδες. Στην συνέχεια οι επιδράσεις του ελαιολάδου συγκρίθηκαν με την άλλη ομάδα εθελοντριών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το ηλιέλαιο για μαγείρεμα.

Από την έρευνα διαπίστωσαν ότι η διατροφή θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης μέχρι και 40% , ενώ με βάση μια προηγούμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι η αυξημένη πρόσληψη ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών τα οποία περιέχονται στο ελαιόλαδο, οδήγησε σε ταχύτερη ανάπτυξη του εμβρύου μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα πολυακόρεστα λίπη βελτιώνουν σημαντικά τη γονιμότητα επειδή ελαττώνουν τη φλεγμονή στο σώμα. Εάν και το εύρημα της μελέτης πρέπει να επιβεβαιωθεί με μεγαλύτερες μελέτες , οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν βλάπτει να βελτιώσουν οι γυναίκες που κάνουν εξωσωματική τη διατροφή τους, φροντίζοντας να απομακρύνουν τα κορεσμένα λίπη και να τρώνε περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.