Chic άφιξη στη Λισαβόνα

Τα στενά δρομάκια της παλαιότερης συνοικίας της Λισαβόνα, Alfama, έχουν έντονες αναφορές από ο ρωμαϊκό και αραβικό της παρελθόν, ενώ η πορτογαλική παράδοση, παλιά και νέα, έχει ακόμα τον βασικό ρόλο. Το νέο μέλος των Design Hotels, Memmo Alfama, στεγάζεται σε μια παλιά αυλή, συνδυάζοντας αρμονικά την αισθητική της παλιάς πόλης με το σύγχρονο ντιζάιν.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 42 δωμάτια και έχει διακοσμηθεί με ξύλο και ζεστά χρώματα, ενώ προσφέρει αυθεντική τοπική κουζίνα και ακόμα και η μουσική του δημιουργεί στους επισκέπτες του μια ζεστασιά και την ατμόσφαιρα ενός πορτογαλικού σπιτιού.

 

Η όλη φιλοσοφία του Memmo Alfama περιλαμβάνει την αναβίωση της παραδοσιακής έννοιας της γειτονιάς, αλλά και την ανάδειξη της πόλης, που το φιλοξενεί. Από την οργάνωση τοπικών εκδρομών, που προσφέρουν μια εικόνα της ιστορίας της περιοχής, έως την παροχή κάθε είδους πληροφοριών για τη Λισαβόνα, το Memmo Alfama σας μυεί στην πορτογαλική κουλτούρα, με τρόπο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Μετά την είσοδο σας στο Memmo Alfama, ένα άνετο σαλόνι σας υποδέχεται, αντί μιας παραδοσιακής ρεσεψιόν. Το Check -in μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στο ξενοδοχείο, από τα υπνοδωμάτια μέχρι και το μπαρ, προτρέποντας τους επισκέπτες να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους“. Μπορείτε ακόμα να δανειστείτε βιβλία από τη βιβλιοθήκη του καθιστικού και να απολαύσετε αναψυκτικά και ποτά, από το κοινόχρηστο ψυγείο, που είναι ανοιχτό όλη τη μέρα. Η αίθουσα πρωινού είναι ένας κομψός και άνετος χώρος όπου οι επισκέπτες συγκεντρώνονται γύρω από ένα κοινό τραπέζι και προμηθεύονται ότι χρειάζονται από το ψυγείο.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να σερβιριστούν το πρωινό τους μέχρι αργά το μεσημέρι. Το ξενοδοχείο συνδυάζεται αρμονικά με όλα τα γύρω κτίρια, σε τέλεια αρμονία με την παράδοση και την ιστορία της γειτονιάς. Μια τοιχογραφία από το διάσημο νεαρό Πορτογάλο καλλιτέχνης Alexandre Farto aka Vhils κοσμεί μια πλευρά του κτιρίου, θέτοντας τις βάσεις για την γήινη προσέγγιση σχεδιασμού του Memmo Alfama.

Ο αρχιτέκτονας Samuel Torres de Carvalho επιμελήθηκε τον εκ νέου σχεδιασμό του οικοδομήματος του 19ου αιώνα, που φιλοξενεί το ξενοδοχείο. Η υπερβολική χρήση του ξύλου και τα ζεστά χρώματα δημιουργούν μια χαλαρωτική, σπιτική ατμόσφαιρα, που ισορροπεί το αυθεντικό με το σύγχρονο. Το highlight του Memmo Alfama είναι η βεράντα του, που προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από τις κόκκινες στέγες της Λισαβόνας και στον ποταμό Tejo.