Luxury eco άφιξη στη Μονεμβασιά

Στο όμορφο χωριό Ελιά, στη Μονεμβασιά, Λακωνίας, το νέο resort Alas resort and spa, δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τη φιλοσοφία του «Natural Living Luxury».

Χτισμένο σε μία φυσική πτυχή του Λακωνικού κόλπου σε απόσταση μόλις είκοσι λεπτών από το κάστρο της Μονεμβασιάς και 3 ½ ώρες οδικώς από την Αθήνα, το resort διαθέτει 37 δωμάτια (δίκλινα και σουίτες, συνολικά 91 κλίνες) όλα με θέα στη θάλασσα, τη συνεδριακή αίθουσα Νηρέας (χωρητικότητας 80 ατόμων), spa 400 τ.μ., γυμναστήριο, παραλία, το εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας Ελιά και κατάστημα πώλησης τοπικών προϊόντων.

Η πισίνα του ξενοδοχείου αποτελεί μια όαση χαλάρωσης δημιουργώντας μια νοητή προέκταση της θάλασσας και προσφέρει θέα που «κόβει» την ανάσα αποτελώντας το ιδανικό σημείο για καθημερινή χαλάρωση απολαμβάνοντας τον καφέ, το πρωινό ή γευστικές δημιουργίες και δροσερά cocktail από το Pool Bar.

Eco δημιουργία 

To Alas resort έχει κατασκευαστεί ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες για χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, την μη χρησιμοποίηση υγρών καυσίμων με την ανάκτηση θερμότητας, την επαναχρησιμοποίηση υδάτων, λειτουργεί με γνώμονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο και συνδυάζει στις μοντέρνες εγκαταστάσεις του στοιχεία που αντλούνται από το φυσικό περιβάλλον και το σύγχρονο design.

Τα δωμάτια και οι σουίτες

Με κυρίαρχα τα ζεστά, γήινα χρώματα της φύσης, ο χώρος γίνεται ατμοσφαιρικός και «φυσικά» πολυτελής. Το παραδοσιακό στοιχείο «παντρεύεται» με τη σύγχρονη άνεση στα δωμάτια, που όλα να αντικρίζουν το απέραντο μπλε της θάλασσας. Το φυσικό φως που μπαίνει από τα παράθυρα «ζωντανεύει» τα χρώματα και δίνει την πινελιά του ελληνικού ήλιο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 23 δίκλινα δωμάτια με εσωτερικό χώρο 23 τ.μ. και 14 σουίτες (presidential, VIP, executive & family sea view), με εσωτερικό χώρο από 27 έως 46 τ.μ. ενώ τρεις εκ των οποίων διαθέτουν εξωτερικό Jacuzzi. Διαθέτει επίσης δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες και άνετη προσπέλαση στους κοινόχρηστους χώρους.

Εστιατόριο Μεσογειακής Κουζίνας Ελιά

Το εστιατόριο Ελιά θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, σε εσωτερικό περιβάλλον που αντικρίζει τη θάλασσα και το καλοκαίρι σε ιδιωτική βεράντα, πάνω στη θάλασσα και δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου. Η κουζίνα βασίζεται σε αγνά και παραδοσιακά υλικά μικρών τοπικών παραγωγών της Λακωνίας.

Alas Spa

Θέλοντας να αποτελέσει το απόλυτο καταφύγιο των αισθήσεων για τους επισκέπτες του, το Alas resort and spa διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Spa 400 τμ. Το Alas Spa προσφέρει εξειδικευμένες θεραπείες αναζωογόνησης σώματος και πνεύματος καθώς και υπηρεσίες hammam, sauna και jacuzzi για πραγματικές εμπειρίες χαλάρωσης. Οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο διαθέτουν ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών του γυμναστηρίου καθώς των hammam, sauna & jacuzzi.

Το resort δημιούργησαν το αρχιτεκτονικό γραφείο του Δημήτρη Σοφικίτη, ο αρχιτέκτων ο Μπάμπης Τσουκαλάς, ενώ την κατασκευή και το interior design, ανοίκει στην Earth Construction και τον Παναγιώτη Τσουκαλά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ