Ονειρεμένοι ξενώνες που θα σε βάλουν σε mood χειμώνα απευθείας

Ετοιμάστε τις αποδράσεις σας σε πανέμορφα μέρη

Μπορεί τα πρώτα χιόνια να μην έχουν πέσει καθόλου, αλλά με την έλευση του Δεκεμβρίου όλοι ονειρευόμαστε μια εξόρμηση σε ζεστούς ξενώνες και ονειρικά chalet που μας κάνουν να μπούμε σε χειμερινό mood.

Με ατμόσφαιρα που μας προδιαθέτει να μην βγούμε καθόλου από το δωμάτιό μας, οι ξενώνες που ακολουθούν υπόσχονται ονειρική διαμονή σε ορεινούς προορισμούς που τα έχουν όλα. Αν είστε τυχεροί, μάλιστα, ακόμη και χιόνι!

Elatos Resort & Health Club

ksenn_elatos

Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ξύλο ελάτου και πέτρα το 4* Elatos Resort & Health Club λειτουργεί από το 1996 προσφέροντας πολυτελείς υπηρεσίες σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Θα το ανακαλύψετε σε υψόμετρο 1.300 μ. και σε απόσταση 5 χλμ. από την Αγόριανη, 15 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, 25 χλμ. από την Αράχωβα και 40 χλμ. από τους Δελφούς.

Το συγκρότημα αποτελείται από το club house και 39 αυτόνομα και ευρύχωρα chalets που προσφέρουν πλούσιες παροχές και μια μοναδική αίσθηση οικειότητας. Μπορείτε να επισκεφτείτε το εστιατόριο Ίταμος οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να απολαύσετε ένα χορταστικό πρωινό από μπουφέ, γεύμα και δείπνο με γευστικά εδέσματα από την ελληνική και διεθνή κουζίνα.

Το φιλόξενο bar του Elatos προσφέρει ζεστασιά στο εσωτερικό του γύρω από το αναμμένο τζάκι τις κρύες νύχτες του χειμώνα και δροσιά στις μεγάλες βεράντες του το καλοκαίρι. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τον παιδότοπο, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορείτε να απολαύσετε μια παρτίδα μπιλιάρδο ή μπριτζ, αλλά και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια που βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Για ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης, δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε στην κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, τη σάουνα ή το jacuzzi. Οι πιο fit μπορείτε να προτιμήσετε το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Πληροφορίες 

Ίταμος Επταλόφου, Παρνασσός, τηλ. 22340 61162, www.elatosresort.grfb

 Sfendamos wood village

ksenn_sfendamos

Στο ορεινό χωριό Άγιος Παύλος και σε απόσταση 3 χλμ. από το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα Ημαθίας, το Sfendamos wood Village είναι μια μικρογραφία μικρού χωριού που αποτελείται από εφτά ξύλινα σπιτάκια και ένα κεντρικό chalet σε καναδέζικο στυλ, όλα φτιαγμένα από χειροποίητα επεξεργασμένους κορμούς ελάτων.

Πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον ολόγυρά του, βρίσκεται ανάμεσα με οξιές, έλατα και σφένδαμους σε υψόμετρο 1.300 μ. και υπόσχεται να σας κάνει να ζήσετε το όνειρο στην καρδιά του βουνού. Σε παραδοσιακό στυλ, αλλά με σύγχρονες ανέσεις και εκπληκτική θέα στο βουνό, το Sfendamos ξεχωρίζει για την ζεστασιά και την οικογενειακή φιλοξενία που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Το μεγάλο πέτρινο τζάκι στο κεντρικό chalet θα γίνει το σημείο ανάφοράς σας κατά την διάρκεια της ημέρας καθώς εκεί θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε τις σπιτικές, παραδοσιακές συνταγές της κυρίας Μαρίας, συνοδεία πάντα του καθιερωμένου ξυνόμαυρου κρασιού της Νάουσας. Στον ίδιο χώρο σερβίρεται και το πρωινό, αποτελούμενο από παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον κύριο Μέρκο και τον Δημήτρη, για να σας κατατοπίσουν σχετικά με τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε στην ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες 

Άγιος Παύλος, Νάουσα, τηλ. 23320 44844, www.sfendamos.grfb

Vasilikia Mountain Farm & Retreat

ksenn_vasilikia

Μια τεράστια έκταση σε απόσταση 75 χλμ. από την Αράχωβα, που αποτελεί τον ορισμό της χαλάρωσης, της ανανέωσης, της ηρεμίας αλλά και του φυσικού και μη επιτειδευμένου. Ο λόγος για το Vasilikia Mountain Farm & Retreat, στην Κάτω Παύλιανη. Απλωμένο σε μια έκταση 26 στρεμμάτων, μεταξύ του χωριού και του δάσους, διαθέτει ξύλινα σπιτάκια με διαφορετική διαρρύθμιση το καθένα, επιπλωμένα και εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, που θυμίζουν ορεινό ράντσο στη Βόρεια Αμερική.

Εδώ, βρίσκονται τρία Cottages, το Huck, το Becky και το Country House, με τα δύο πρώτα να μπορούν να ενωθούν για να φιλοξενήσουν περισσότερα άτομα. Ο country χαρακτήρας πρωταγωνιστεί παντού, η εσωτερική διακόσμηση των χώρων κάνει τον επισκέπτη να σκεφτεί πως έτσι ακριβώς θα ήθελε να είναι το σπίτι των ονείρων του, ενώ οι παροχές και οι υπηρεσίες του είναι –δίχως υπερβολή– κορυφαίες έτσι ώστε να μην σας λείψει τίποτα. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον ξύλινο οικισμό The Taverna Lodge για πρωινό, ρόφημα, γεύμα, βραδινό ποτό ή παιχνίδια με τους φίλους δίπλα στην ξυλόσομπα, καθώς και το στάβλο για να ζήσετε αυθεντικές στιγμές μέσα στη φύση.

Στους κοινόχρηστους χώρους του τις εντυπώσεις κλέβουν το περιβόλι βιολογικής καλλιέργειας, ο βραχόκηπος με τα αρωματικά φυτά, η λιμνούλα με το φράγμα και το ξύλινο γεφυράκι, το δεντρόσπιτο, η πέτρινη βρύση και η πηγή που αναβλύζει νερό από την κορυφή του δρυμού.

Πληροφορίες 

Παύλιανη, Φθιώτιδα, τηλ. 22310 82992, http://vasilikia.gr, fb