Δωρεάν διαμονή σε όσα ζευγάρια συνέλαβαν ενώ έμεναν στο ξενοδοχείο

Ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ζευγάρια που απέκτησαν παιδί όσο έμεναν στα δωμάτιά τους

Στα ξενοδοχεία που θα διαβάσετε παρακάτω, μπορείτε να μείνετε δωρεάν. Με μια προϋπόθεση: να φύγετε δυο και να γυρίσετε τρεις (ή και τέσσερις)!

Μια ομάδα Ιταλών ξενοδόχων πήρε την εξής πρωτοβουλία: θα προσφέρουν δωρεάν διαμονή στα ξενοδοχεία τους σε όσα ζευγάρια συνέλαβαν παιδί ενώ έμεναν σε αυτά!

Τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία από την περιοχή της Ούμπρια συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό που έχει στόχο να τονώσει την υπογεννητικότητα στη χώρα.

Σύμφωνα με το The Local, άλλα από τα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν διαμονή και άλλα πολλά δώρα και προνόμια σε όσα ζευγάρια αποδείξουν ότι συνέλαβαν παιδί ενώ έμεναν εκεί.

Τα ζευγάρια δεν είναι ανάγκη να είναι παντρεμένα.

Η Ιταλία έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 2015 κατέγραψε το χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων τα τελευταία 150 χρόνια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια με το όνομα "Ημέρα Γονιμότητας", με στόχο να καταπολεμήσει τα υψηλά ποσοστά στειρότητας που σημειώνονται στη χώρα.

Οι αφίσες της καμπάνιας (που προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων) έδειχναν μια σαπισμένη μπανανόφλουδα με λεζάντα "η ανδρική γονιμότητα είναι πολύ πιο ευάλωτη από ότι νομίζεις" και μια γυναίκα να κρατά μια κλεψύδρα και είχε λεζάντα "η ομορφιά δεν έχει ηλικία, η γονιμότητα όμως έχει".

Οι πολέμιοι της καμπάνιας σημείωναν ότι η κυβέρνηση αποσιωπά ότι οι σοβαρότεροι λόγοι για τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων είναι η ανεργία, οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι αλλά και οι ανύπαρκτες δομές φύλαξης παιδιών.