Καλλιτέχνης ζωγραφίζει με σπρέι τα πλακάκια σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο

Το «Monte Palace» λειτούργησε για έναν μόνο χρόνο

Με σπρέι, ο Καταλανός καλλιτέχνης Javier de Riba, ζωγράφισε ένα «πλακόστρωτο» στο δάπεδο ενός εγκατελελειμμένου πεντάστερου ξενοδοχείου στην κοινότητα Sete Cidades, στο νησάκι São Miguel, στις Αζόρες (Πορτογαλία).

Το «Monte Palace» λειτούργησε για έναν μόνο χρόνο, πριν από μια άστοχη επένδυση από ξένους επενδυτές οδήγησε στην εγκατάλειψή του. Σήμερα, το ογκώδες κτίσμα στέκει ως σύμβολο υπερβολής για τους ντόπιους.

Προσκεκλημένος από το Walk & Talk Azores, ο Javier de Riba, συνεργαζόμενος με τους Minuscula, Maria Sofia Meirelles και Verónica Belchior, γέμισε το δάπεδο του αίθριου τού ξενοδοχείου με ένα περίτεχνο μπλε και άσπρο «πλακόστρωτο».

Παραδοσιακά μοτίβα των πλακακιών της Πορτογαλίας, των περίφημων azulejos τα οποία δένουν με σύμβολα άνθεων για να σχηματίσουν μια εντυπωσιακή διακόσμηση.

Ο Javier de Riba έχει παράδοση στο να ζωγραφίζει πλακάκια στα δάπεδα εγκαταλελειμμένων αστικών χώρων. Έως τώρα, «παρενέβαινε», εικαστικά, σε χώρους μέσα και γύρω από την Βαρκελώνη.

Η Miscelanea Gallery, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, είχε από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου φιλοξενήσει έκθεση της δουλειάς του de Riba, συμπεριλαμβανομένης μια ειδικά κατασκευασμένης κατακόρυφης εγκατάστασης.