Αυτά τα design hotels βρίσκονται στην Ελλάδα!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες που θα προκαλέσουν το θαυμασμό σας

Συνώνυμα με την μοντέρνα αρχιτεκτονική, τον τολμηρό σχεδιασμό, τις λιτές ή περίτεχνες γραμμές, τις εντυπωσιακές κατασκευές, το «πάντρεμα» διάφορων σχολών διακόσμησης τα ξενοδοχεία που ακολουθούν αποτελούν πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Με κοινό χαρακτηριστικό τους την έμφαση που έχει δοθεί στο design –κάποια από αυτά μάλιστα φέρουν την υπογραφή παγκοσμίου φήμης designer εσωτερικών χώρων– πρόκειται για ξενοδοχεία- «πρότυπα» του σύγχρονου design που σας καλούν να ανακαλύψετε την απλόχερη φιλοξενία, την ασυνήθιστη πολυτέλεια και τις σύγχρονες ανέσεις τους στο έπακρο.

Αστικά ή σε κάποιο νησιωτικό προορισμό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας χαρίσουν απίστευτες και εντυπωσιακές εικόνες, που δεν θα χορταίνετε να απολαμβάνετε.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

  • Cavo Tagoo

Ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού των ανέμων, το πολυβραβευμένο 5* Cavo Tagoo στην παραλία Ταγκού της Χώρας, αποτελεί από μόνο του κοσμοπολίτικο προορισμό. Το ολόλευκο ξενοδοχειακό συγκρότημα των 80 δωματίων προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής κυκλαδίτικης αισθητικής.

Ο ιδιοκτήτης του και βραβευμένος αρχιτέκτονας, κος Λιάκος, κατόρθωσε να συνταιριάσει την τραχύτητα του βράχου, την αγνότητα του λευκού χρώματος και τις καμπύλες των βότσαλων που καλύπτουν τις σκεπές, με το ξύλο, την πέτρα και το καλάμι, δημιουργώντας ένα μοναδικό design που χαρακτηρίζεται για το μινιμαλισμό του.

Στο εξαιρετικό Tagoo Restaurant βραβευμένοι σεφ παρασκευάζουν εδέσματα εμπνευσμένα από τη διεθνή αλλά και την ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας αγνά τοπικά προϊόντα.

Στο Lounge & Pool Bar μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, καθώς το βλέμμα σας θα χάνεται περιπλανώμενο από τα γραφικά κυκλαδίτικα κτίσματα της Χώρας μέχρι το ιερό νησί της Δήλου.

Το μαγικό σκηνικό ολοκληρώνεται με τα παιχνιδίσματα των πολύχρωμων φώτων στην πισίνα και τις εξωτικές ξύλινες εξέδρες που επιπλέουν στο νερό.

Μάθετε κι άλλα για τη φιλοσοφία του Cavo Tagoo

  • AthensWas

Το νέο απόκτημα της αλυσίδας Anemi Hotels και μέλος των Design HotelTM, είναι ένα luxury design ξενοδοχείο που έχει θέσει την πήχη πολύ ψηλά και έχει ως στόχο του την παροχή μιας ξεχωριστής εμπειρίας στους επισκέπτες του, πλούσιας σε απολαύσεις και πολυτέλεια.

Το AthensWas ζει μέσα στην ιστορία της Αθήνας, στο σημείο όπου η καρδιά της πόλης χτυπά από την αρχαιότητα, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα το πιο σύγχρονο πρόσωπό της.

Το design του ακολουθεί τις βασικές αρχές του κλασικού μοντερνισμού, με τις καθαρές γραμμές, τους λιτούς όγκους και τα φυσικά υλικά (στην πλειοψηφία τους ελληνικά μάρμαρα και ξύλο) να αποτελούν και τους πρωταγωνιστές των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων του.

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους, επίσης, οι ανάλαφρες και χαρούμενες νότες πολυτέλειας, οι παιχνιδιάρικες πινελιές, η οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα.

Στο δυναμικό του AthensWas συναντάτε δωμάτια και σουίτες που διακρίνονται για την λαμπερή ατμόσφαιρα και την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας που σας προσφέρουν μέσα από επιλεγμένα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι πολυθρόνες LC3 που σχεδίασε ο Le Corbusier το 1928, το ντιβάνι της Eileen Gray (1925) και το εκπληκτικό τραπεζάκι σε σχέδιο του Warren Platner το 1966 συνδυάζονται με πιο μοντέρνα κομμάτια του διεθνούς design όπως η καρέκλα Venus του Konstantin Grcic, οι πολυθρόνες Canta και Biki του Toshiyuki Kita, τα φωτιστικά των αδερφών Bouroullec, προσδίδοντας στο προσωπικό σας ησυχαστήριο εντυπωσιακές νότες που σίγουρα θα εξιτάρουν το ενδιαφέρον σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το AthensWas

  • Kirini Suites & Spa

Το 5* Kirini Suites & Spa στην Οία ανήκει στον όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων και gourmet εστιατορίων Relais & Chateaux και ενσωματώνει ιδανικά την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τη μοναδική αισθητική και την αφοπλιστική θέα στο πέλαγος και την καλντέρα.

Οι 21 υπέροχα σχεδιασμένες σουίτες του έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα, για να σας προσφέρουν τη γαλήνη και την ιδιωτικότητα που αποζητάτε στις διακοπές σας. Διακοσμημένες σε τόνους του λευκού και με κομψά έπιπλα, παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να σας εξασφαλίσουν αξέχαστη διαμονή.

Στο πλαίσιο των World Travel Awards, το ξενοδοχείο έλαβε το 2014 το βραβείο GREECE'S LEADING LUXURY BOUTIQUE SPA HOTEL.

Highlight το Στα συν το gourmet White Cave Dinner Restaurant.

Ενημερωθείτε για το Kirini Suites & Spa

  • Semiramis

Ο industrial designer Karim Rashid και ο συλλέκτης έργων σύγχρονης τέχνης Δάκης Ιωάννου δημιούργησαν ένα city hotel με ξεχωριστή προσωπικότητα στο οποίο συνδυάζονται με έναν τρόπο μοναδικό το σύγχρονο design, με την τέχνη, την τεχνολογία και τις υψηλού επιπέδου παροχές.

Η funky «διάθεση» του ξενοδοχείου –μέλους των Yes Hotels– γίνεται άμεσα αντιληπτή από τις ποπ- φλούο έντονες αποχρώσεις, τις οργανικές καμπύλες και τα custom made έπιπλα από τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή, ο οποίος έκανε τα μαγικά του και χάρισε στην Αθήνα ένα μοναδικό φουτουριστικό ξενοδοχείου που ταξιδεύει στο μέλλον τον επισκέπτη.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του το lobby, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «εκθεσιακός χώρος» καθώς διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης του Δάκη Ιωάννου «παντρεμένες» καλλιτεχνικά με τις ποπ δημιουργίες του Κarim Rashid.

Το Semiramis είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Yes Hotels και βρίσκεται στην πλατεία του Κεφαλαρίου, απέναντι από ένα ήσυχο πάρκο, περίπου 5 λεπτά από την Κηφισιά, ενώ το μετρό της περιοχής απέχει περίπου 20 λεπτά.

Ενημερωθείτε για το Semiramis