Μια πολύχρωμη όαση στην έρημο της Αιγύπτου

Κάπου κρυμμένος στις μπεζ αμμώδεις όχθες του ποταμού Νείλου βρίσκεται ένας ξενώνας που είναι αδύνατο να μείνει απαρατήρητος, καθώς είναι γεμάτος χρώμα και παράξενα σχέδια.

Το Anakato Nubian Houses είναι μια πραγματική όαση στην έρημο, με τους τοίχους και τη διακόσμηση του να είναι όπως τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ιερογλυφικά και σχήματα ζώων και φυτών ολοκληρώνουν το σκηνικό, το οποίο μοιάζει με μια ψευδαίσθηση όταν κάποιος το συγκρίνει με το περιβάλλον της Σαχάρα. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μια οικεία διαμονή στα 19 διαθέσιμα δωμάτια στο ήσυχο Nubian.
 
 
Τα γραφικά υπαίθρια καθιστικά προσφέρουν εκπληκτική θέα πάνω από τον ποταμό, με φαναράκια που φωτίζουν τα δέντρα δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα για όσους επιθυμούν να δουν το Νείλο υπό το φως των άστρων. Το αγγλόφωνο προσωπικό είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να συντονίσει τις παραδοσιακές βραδιές με μουσική και χωρό, ή ένα ιδιωτικό δείπνο στο δωμάτιο το οποίο μπορεί να γίνει για όσους αναζητούν ένα ήσυχο καταφύγιο. Το φαγητό αποτελεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail ένα παραδοσιακό γλέντι και μπορεί να σερβιριστεί σε μια από τις δαιδαλώδεις βεράντες ή τις αυλές. Στον ξενώνα υπάρχει και ένα κατάστημα πώλησης χειροποίητων αντικειμένων για όσους θέλουν να φύγουν με ένα αναμνηστικό.  
 
 
Και ενώ τα βράδια μπορεί κανείς να απολαύσει τις ομορφιές της μαγευτικής τοποθεσίας δίπλα στο ποτάμι, κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν δυνατότητες για πολλές δραστηριότητες. Το προσωπικό του καταλύματος είναι σε θέση να μεταφέρει τους επισκέπτες για βόλτα στη Σαχάρα, για ψάρεμα και κολύμπι στο Νείλο ακόμη και για “ιστιοπλοΐα” σε μια fellucca (μια μικρή βάρκα). Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης σε ένα γειτονικό χωριό προκειμένου οι επισκέπτες να εξερευνήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής!
 
Παρά το γεγονός ότι πολλοί αισθάνονται επιφυλακτικοί σχετικά με ένα ταξίδι στην Αίγυπτο λόγω των πρόσφατων γεγονότων, ωστόσο το πολύχρωμο καταφύγιο κατά μήκος του Νείλου θεωρείται ασφαλές σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών.Η συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα των τουριστών που συρρέουν εκεί δίνουν μια εξαιρετική βαθμολογία πέντε αστέρων στο TripAdvisor αποκαλώντας το “τρομερό για όσους χρειάζονται μια γαλήνια απόδραση”. “Το βασικό πλεονέκτημα για μένα ήταν η ειρηνική ατμόσφαιρα, τα ζωηρά χαρούμενα χρώματα,το έθνικ στιλ και η ομορφιά και η απλότητα της θέσης και της φύσης γύρω του” έγραψε ένας άλλος επισκέπτης και όχι άδικα! Δείτε τις φωτογραφίες...