Αγία Άννα : Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη… θάλαττα

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Είναι κάποιοι προορισμοί, που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη, όταν ταξιδεύεις προς αυτούς. Αλλά, όταν φτάνεις τελικά, σε ανταμείβουν με τον καλύτερο τρόπο...

Η διαδρομή από τη Χαλκίδα προς την Αγία Άννα, στη βορειοανατολική Εύβοια, είναι γεμάτη δύσκολες στροφές και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Όταν, μάλιστα, την κάνεις Παρασκευή βράδυ, κουβαλώντας την κούραση όλης της εβδομάδας, τότε το ταξίδι φαίνεται βουνό....
Ατελείωτο...

Ακόμα και τη στιγμή, που φτάνεις στην Αγία Άννα και παίρνεις την ευθεία για το Thalatta Seaside Hotel, τα δύο χιλιόμετρα μέχρι εκεί φαίνονται ατελείωτα.

Και μετά, έρχεται η πινακίδα, που σου δείχνει να στρίψεις αριστερά. Αφήνεις το αυτοκίνητο στο parking, και μέχρι να φτάσεις στη reception, μυρίζεις τη θάλασσα...

Και ακούς μόνο τη θάλασσα...

Ο φωτισμός της πισίνας σε παραπέμπει σε σκηνικό ενός απόλυτα luxury ξενοδοχείου.

Απόλυτα εντυπωσιακός.

Μπορείς, άλλωστε, να χαζεύεις το σκηνικό από το βασικό εστιατόριο της μονάδας, το φαγητό του οποίου είναι πλησιάζει το gourmet, χωρίς να χάνει τη φρεσκάδα και την αύρα, που αναζητάς, τρώγοντας δίπλα στη θάλασσα. Ενδιαφέρουσα - και διαφορετική από τα συνηθισμένα - επιλογή, τα mini burger θαλασσινών, με τόνο, γαρίδα και σολωμό, αλλά και οι φρεσκότατες σαλάτες.

Βέβαια, η αίσθηση μικρού νησιού του Αιγαίου, που σου δίνει η ταβέρνα, η οποία λειτουργεί στην κυριολεξία δίπλα στη θάλασσα, πάνω στην άμμο, είναι μοναδική. Όλη η θάλασσα στο πιάτο σου, σερβιρισμένη με άκρως εντυπωσιακή και πρωτότυπη παρουσίαση και με γεύσεις, που μυρίζουν ιώδιο.

Το πρωινό είναι πλούσιο και με ποιότητα σαφώς πάνω από το μέσο όρο, ενώ στο bar, τα cocktails έχουν την τιμητική τους, με συνδυασμούς, που ξενίζουν στο άκουσμα, αλλά ευχαριστούν τον ουρανίσκο.

Και family και couples-only

Η περιγραφή του ξενοδοχείου, ως family reesort, τρομάζει σίγουρα τα ζευγάρια, που αναζητούν την απόλυτη ησυχία στο Σαββατοκύριακο ή τις διακοπές τους.

Κι όμως, κατά ένα μαγικό τρόπο, και η πισίνα - και ο χώρος πέριξ αυτής - προσφέρεται για παιδιά, και οι... ακόμα ερωτευμένοι μπορούν να απολαύσουν την ιδιωτικότητά τους, χωρίς να νιώθουν απομονωμένοι.
Σε αυτό, βοηθά τόσο η πρώτη βιβλιοθήκη παραλίας στον κόσμο, πάνω στην άμμο, από την οποία μπορείς να δανειστείς και να διαβάσεις ενδιαφέροντες τίτλους...

...όσο και η adult zone, όπου δεν επιτρέπονται παιδιά και απολαμβάνεις τον καφέ ή το ποτό σου με εκπληκτική θέα το Αιγαίο. Μάλιστα, αν το βράδυ έχει λίγη ψύχρα, μπορείς να ζεσταθείς, αν κάτσεις γύρω από το εντυπωσιακό ανοιχτό τζάκι.

Τα δωμάτια, όλα με πλαϊνή θέα θάλασσα, είναι κάτι παραπάνω από ευρύχωρα (41 τ.μ., γαρ), με μικρό κουζινάκι για τις ανάγκες των μικρών επισκεπτών και όχι μόνο.

Επόμενη φορά ;

Είναι το βασικό ερώτημα, που κάνω στον εαυτό μου, κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα ξενοδοχείο ή ένα τόπο. Τελειώνοντας το Σαββατοκύριακο με μια χαλαρωτική επίσκεψη στο spa, έφυγα έχοντας διώξει από πάνω μου όλες τις έννοιες και έχοντας γεμίσει μπαταρίες στο 100%.
Ναι, θα ξαναπάω. Άλλωστε, έχω πολλά να δω. Πέραν από τους καταρράκτες της περιοχής και την ποδηλατάδα μέσα στη φανταστική φύση της περιοχής...

Η εικόνα από τη... θάλαττα της Αγίας Άννας μοιάζει με ανοιχτή πρόσκληση, που δε φεύγει από το μυαλό σου.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις με ένα κλικ εδώ