Η hot list του Condé Nast Traveler για το 2014

Η έρευνα ολοκληρώθηκε, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του κορυφαίου περιοδικού Conde Nast Traveler αποφάσισαν και η νέα hot λίστα με τα κορυφαία ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες το 2013 είναι γεγονός!

Εξετάζοντας 510 ξενοδοχεία σε 400 πόλεις και 93 χώρες η Hot List του 2014 είναι ο απόλυτος οδηγός για τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία και θέρετρα στον κόσμο. Μάλιστα η φετινή λίστα είναι πιο επιλεκτική από ποτέ, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θέση τους σε αυτήν μόλις 33 ξενοδοχεία.

Τα κριτήρια; Μια αίσθηση του τόπου: ένα ξενοδοχείο που αναδεικνύει την τοποθεσία του. Μια αίσθηση της προσωπικότητας: ένα ξενοδοχείο, όπου αισθάνεσαι ότι κάθε διακοσμητικό στοιχείο έχει επιλεγεί ξεχωριστά από ένα πρόσωπο και όχι μια επιτροπή διακοσμητών. Μια αίσθηση της διαίσθησης: ένα ξενοδοχείο, στο οποίο αισθάνεσαι ότι οι ανάγκες σου πραγματοποιούνται πριν καν τις νιώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι μια λίστα που θα σας μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, από την Κένυα στο Λος Άντζελες και από την Αγία Πετρούπολη στο Πουκέτ, μια λίστα που αντανακλά τις ανάγκες και τις συνήθειες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Τα τελικά βραβεία χωρίστηκαν σε επτά κατηγορίες, όπως τα καλύτερα ξενοδοχεία στην παραλία, τα καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία, design ξενοδοχεία και απομονωμένα ξενοδοχεία.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ακόμα over-the-top ξενοδοχεία, όπως το Amal Canal Grande στη Βενετία.

Η φετινή χρυσή λίστα περιλαμβάνει:

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην παραλία

Andaz Maui at Wailea, Χαβάη

Χτισμένο σε μια μαγευτική παραθαλάσσια τοποθεσία, το Andaz Maui προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία διαμονής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν χαλαρωτικές στιγμές στις αμμουδιές της Χαβάης, να εξερευνήσουν τα τεράστια θαύματα της περιοχής ή να απολαύσουν το ποτό τους δίπλα στην πολυτελή πισίνα.

Το απαλό αεράκι του ωκεανού και οι πεντακάθαρες ακτές της παραλίας Mokapu προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για τα 297 όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και τις σουίτες, ενώ το resort διαθέτει και επτά πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες με δύο και τέσσερα υπνοδωμάτια.

  • Mukul Resort, Guacalito de la Isla, Νικαράγουα
  • Nizuc Resport και Spa, Κανκούν, Μεξικό
  • Point Yamu by Como, Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  • Salt House Inn, Provincetown, Μασαχουσέτη

Τα καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία

Andaz Peninsula Papagayo, Κόστα Ρίκα

Ένας τροπικός παράδεισος, αγκαλιασμένος από τα σμαραγδένια νερά του κόλπου Culebra, το Andaz Peninsula Papagayo Resort είναι διακοσμημένο στα πρότυπα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, συνδυάζοντας την φιλοσοφία Pura Vida, που σημαίνει αγνή ζωή.

Το θέρετρο με τα 153 πολυτελή δωμάτια θα σας μεταφέρει σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, όπου οι χώροι γίνονται ένα με την πλούσια φυσική βλάστηση που το περιβάλλει. Οι επισκέπτες καλούνται να χαλαρώσουν με θεραπείες spa, να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα από τα τρία θεματικά εστιατόρια και να κολυμπήσουν στις εξωτερικές πισίνες.

Μπροστά από το resort απλώνονται δυο απομονωμένες παραλίες με χρυσή άμμο, ενώ μια σειρά από δραστηριότητες, όπως τένις, λάτιν χοροί και πεζοπορία σε φυσικά μονοπάτια θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο σας.

  • La Bandita Townhouse, Τοσκάνη, Ιταλία
  • Palihouse Santa Monica, Λος Άντζελες
  • The Ritz- Carlton, Αρούμπα, Ολλανδία

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για φαγητό

Domaine de la Baume, Tourtour, Γαλλία

Χτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην χτισμένη σε πλαγιά πόλη Tourtour, με εκπληκτική θέα πάνω από την περιοχή Var το 15 δωμάτιων Domaine de la Baume, στεγάζεται σε μια ρομαντική κατοικία του δέκατου όγδοου αιώνα σε μια έκταση 99 στρεμμάτων.

Μια ευγενική αίσθηση φιλοξενίας κατακλύζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, όταν στη βεράντα κάτω από τη σκιά των καστανιών τον υποδέχεται μια καράφα παγωμένο τσάο και φρεσκοψημένο. Αυτή η αίσθηση της φιλοξενίας εκτείνεται στα δωμάτια, όμορφα διακοσμημένα με χαρούμενα υφάσματα και αντίκες Προβηγκίας, ενώ τα γεύματα παραπέμπουν περισσότερο σε γεύσεις που θα απολαμβάνατε στο εξοχικό κάποιου φίλου, παρά σε ένα ξενοδοχείο.

Οι πρώτες ύλες προέρχονται από φρέσκα υλικά που παράγονται στην περιοχή, ενώ το σπιτικό μέλι, τα βότανα και το παρθένο ελαιόλαδο δίνουν τη δική τους μαγική πινελιά. Δοκιμάστε ριζότο με τρούφα, ψητά σύκα και παγωτό δεντρολίβανο και βρείτε όλες της γεύσεις της Προβηγκίας στο πιάτο σας.

  • Park Hyatt Siem Reap, Καμπότζη
  • Thompson Chicago, Σικάγο
  • The Vines Resort & Spa, Tunuyán, Αργεντινή
  • The Wild Rabbit, Kingham, Αγγλία
  • Zero George Street, Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Τα καλύτερα ξενοδοχεία με προσφορές

American Trade Hotel, Πόλη του Παναμά, Παναμάς

H πόλη του Παναμά ζει τη δική της αναγέννηση αυτή τη χρονιά, χάρη στην εκατονταετηρίδα του διάσημου καναλιού και την μετατροπή του νεοκλασικού κτηρίου του 1917 στην καταπράσινη περιοχή Casco Viejo σε ξενοδοχείο.

Το τεσσάρων ορόφων κτήριο με τα 50 δωμάτια προσφέρει θέα στην Plaza Herrera και ανακαινίστηκε παίρνοντας έμπνευση από την Αβάνα. Εκτός από τη διακόσμηση, υπάρχουν πολλά στοιχεία “αγάπης”, ξεκινώντας από τις τιμές, οι οποίες είναι ανεξήγητα χαμηλότερες από εκείνες αντίστοιχης πολυτέλειας ξενοδοχείων.

Για στιγμές χαλάρωσης οι επισκέπτες δραπετεύουν στην πισίνα του τελευταίου ορόφου, ενώ για διασκέδαση ιδανικό είναι το jazz club του ξενοδοχείου, στο οποίο συχνάζουν και ντόπιοι. Επιλέξτε τα κομψά, μικρά δωμάτια του τέταρτου ορόφου και απολαύστε τη μαγευτική θέα της θάλασσας.

  • The Dean, Providence, Rhode Island
  • The Line, Λος Άντζελες, ΗΠΑ
  • The Marlton, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  • Temple Hotel, Πεκίνο, Κίνα

Τα καλύτερα design ξενοδοχεία

Ace Hotel Downtown, Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Η πέμπτη αμερικανική ιδιοκτησία του ομίλου Ace Hotel και το πρώτο ξενοδοχείο, που ανοίγει μετά το θάνατο του συν -ιδρυτή Alex Calderwood το Νοέμβριο, αυτό το κατάλυμα στο Λος Άντζελες αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, όσα αντιπροσωπεύει η αλυσίδα Ace.

Στο ιστορικό κτίριο United Artists του 1927 το 182 δωματίων πολυτελές ξενοδοχείο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ομίλου Commune και του Atelier Ace. Τα δωμάτια αντανακλούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και διαθέτουν είδη προσωπικής περιποίησης Rudy, Pearl+ σαπούνια και ραδιόφωνα Revo.

Εκτός από την πισίνα και το μπαρ στον τελευταίο όροφο και την φιλική στα κατοικίδια πολιτική που θα ακολουθήσει, το ξενοδοχείο θα θέσει ξανά σε λειτουργία το 1.600 καθισμάτων θέατρο του κτιρίου.

  • Hotel B, Λίμα, Περού
  • Hotel d' Angleterre, Κοπεγχάγη, Δανία
  • Mandarin Oriental Pudong, Σανγκάη
  • The London Edition, Λονδίνο, Αγγλία

Τα καλύτερα over-the -top ξενοδοχεία

Aman Canal Grande, Βενετία, Ιταλία

Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον μετρ της ροκοκό αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, Michelangelo Guggenheim. Ο ίδιος έδωσε το στίγμα του στο Palazzo Papadopoli, όταν άλλαξε ιδιοκτήτη πριν περίπου 200 χρόνια

Τότε ήταν που οι νέοι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στον Guggenheim να μετατρέψει τους χώρους του palazzo του 16ου αιώνα, με τις τοιχογραφίες, τους καθρέπτες, τους πολυελαίους και τις επιχρυσωμένες λεπτομέρειες σε ένα παλάτι μοντέρνου νεο – αναγεννησιακού στυλ.

Σήμερα, ο μεγαλύτερος όροφος του palazzo φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους του νεότερου ξενοδοχείου της αλυσίδας Aman Resorts και περιλαμβάνει ένα μεγαλοπρεπές σαλόνι και τρεις πολυτελείς αίθουσες τραπεζαρίας, οι δυο από τις οποίες διαθέτουν οροφές ζωγραφισμένες από τον καλλιτέχνη του 18ου αιώνα Giovanni Battista Tiepolo.

Οι 24 σουίτες του ξενοδοχείου δεν είναι λιγότερο περίτεχνες, με προστατευόμενες τοιχογραφίες, ψηφιδωτά δάπεδα, έπιπλα Maxalto και θέα στο Μεγάλο Κανάλι μπροστά από το ξενοδοχείο ή στον ιδιωτικό κήπο στο πίσω μέρος.

  • Cheval Blanc Randheli, Μαλδίβες
  • Four Seasons Lion Palace, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
  • The Chedi Andermatt, Ελβετία
  • Rosewood, Λονδίνο, Αγγλία

Τα καλύτερα απομονωμένα ξενοδοχεία

Amanoi, Εθνικό Πάρκο Nui Chua, Βιετνάμ

Το σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο, που περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο Aman Spa, βρίσκεται σε έναν από τους ομορφότερους κόλπους του Βιετνάμ, τον Vinh Hy και πήρε το όνομα του από το συνδυασμό δυο σανσκριτικών λέξεων, που υποδηλώνουν την “ειρήνη” και τον “τόπο”.

Το Amanoi είναι ένα ήσυχο καταφύγιο, ιδανικό για πολυτελείς και χαλαρωτικές αποδράσεις, ενώ ακριβώς μπροστά του βρίσκεται μια ειδυλλιακή παραλία με λευκή άμμο. Η πανοραμική θέα της θάλασσας και των ακτών από όλους τους χώρους του είναι μαγευτική.

Το κεντρικό κτίριο είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή βιετναμέζικη διακόσμηση, καταλαμβάνει την κορυφή ενός λόφου και στεγάζει εστιατόριο, μπαρ και μια μεγάλη βεράντα. Όλα τους αξιοποιούν στο έπακρο την εκπληκτική θέα. Το resort διαθέτει 31 pavillons, μερικά από τα οποία διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες και 5 Aman Villas. Ο σχεδιασμός του συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με το παραδοσιακό βιετναμέζικο στυλ.

  • Fogo Island Inn, Newfoundland, Καναδάς
  • Segera Retreat, Laikipia Plateau, Κένυα