Οκτώ ξενοδοχεία που θα μείνουν στην ιστορία!

Μίνι μπαρ, μπάνιο μέσα στο δωμάτιο, κλιματισμός και τόσα ακόμα είναι μερικά μόνο από αυτά που προσφέρουν τα σημερινά ξενοδοχεία, μετατρέποντας την ευκολία και την απόλαυση σε αναγκαιότητα. Όπως φαντάζεστε όμως, όλες αυτές οι παροχές δεν ήταν δεδομένες από την αρχή της δημιουργίας των ξενοδοχείων.

Μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες προστέθηκαν σιγά σιγά από πρωτοπόρα ξενοδοχεία, που προσπάθησαν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Και τα κατάφεραν!

Ας ανακαλύψουμε ποια ξενοδοχεία άνοιξαν το δρόμο σε υπηρεσίες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μας τα αποκαλύπτει.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ηλεκτρικά φωτάκια: Hotel del Coronado, San Diego

Γιορτάζοντας φέτος την 125η επέτειο από τα εγκαίνια του, αυτό το γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο καινοτόμησε τον Δεκέμβριο του 1904, όταν παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με ηλεκτρικά φωτάκια.

Εκείνη την εποχή η χρήση των ηλεκτρικών φώτων για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό ήταν κάτι σπάνιο, αφού τα κεριά έδιναν τη λάμψη των γιορτών.

Ο γιορτινός στολισμός του Hotel del Coronado άφησε έκπληκτους τους επισκέπτες του, δίνοντας έμπνευση για τους εντυπωσιακούς φωτισμούς που θαυμάζουμε σήμερα στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Info

Website: www.hoteldel.com

Τιμές: από 237 ευρώ

En - suite μπάνια: The Goring Hotel, Λονδίνο

Φημισμένο για τη φιλοξενία μελών της βασιλικής οικογένειας εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και η Kate Middleton έμεινε εδώ τη νύχτα πριν από το γάμο της με τον William, το Goring θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας στον πλανήτη.

Ωστόσο, όταν άνοιξε για πρώτη φορά το 1910, αυτό που εντυπωσίασε πραγματικά την τουριστική βιομηχανία ήταν ότι κάθε υπνοδωμάτιο διέθετε μπάνιο, μια παροχή πρωτόγνωρη στην ιδιωτική διαμονή.

Info

Website: www.thegoring.com

Τιμές: από 336 ευρώ

Ραδιόφωνο στο δωμάτιο: Boston Park Plaza Hotel, Βοστόνη

Όταν αυτό το ξενοδοχείο στην Βοστόνη άνοιξε το 1927, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που διέθετε ραδιόφωνα επισκεπτών σε κάθε δωμάτιο, κάτι που δεν είχε προσφέρει κανένα ξενοδοχείο σε τέτοια ευρεία κλίμακα πριν.

Το ραδιόφωνο στα τέλη του 1920 ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στους Αμερικανούς, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε κύρια πηγή ειδήσεων και ψυχαγωγίας, μια θέση που κατέκτησαν η τηλεόραση και το διαδίκτυο στις επόμενες γενιές.

Μέχρι το 1933 τα δύο τρίτα των Αμερικανών είχαν ραδιόφωνο στο σπίτι, γεγονός που αποδεικνύει την καινοτομία του ξενοδοχείου, που το 1927 πρόσφερε συσκευή ραδιοφώνου σε κάθε του δωμάτιο.

Info

Website: www.bostonparkplaza.com

Τιμές: από 73 ευρώ

Υπηρεσία δωματίου: The Waldorf Astoria, Νέα Υόρκη

Το πολυτελές ξενοδοχείο Waldorf Astoria είναι διάσημο για πολλά πράγματα, όπως η Art Deco διακόσμηση και οι διάσημοι επισκέπτες του. Αλλά αυτό που πραγματικά έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της φιλοξενίας ήταν η εισαγωγή της υπηρεσίας δωματίου, του περίφημου room service, στις αρχές του 1930.

Η καινοτομία της υπηρεσίας 24 ωρών αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους πλούσιους πελάτες του ξενοδοχείου και το νέο trend δεν άργησε να εξαπλωθεί σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, μπορείτε απλά να χαλαρώσετε στο δωμάτιο σας, ζητώντας φαγητό ή ποτό, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού.

Info

Website: www.waldorfnewyork.com

Τιμές: από 213 ευρώ

Μίνι μπαρ: Hilton, Χονγκ Κονγκ

Αμέτρητοι διψασμένοι ταξιδιώτες απόλαυσαν το αγαπημένο τους ποτό στο δωμάτιο του ξενοδοείου τους, χάρη σε ένα διευθυντικό στέλεχος του Hilton και την Siegas, τη γερμανική εταιρεία που εφηύρε το ψυγείο μίνι μπαρ στη δεκαετία του 1960.

Το 1974, ένα στέλεχος από το Hilton του Χονγκ Κονγκ, που έκλεισε το 1995, εμπνεύστηκε την παροχή υπερτιμημένων ποτών στα 840 δωμάτια του ξενοδοχείου, αποθηκευμένα σε στο μίνι μπαρ.

Η εφεύρεση του μίνι μπαρ οδήγησε σε μια αύξηση 500 % στις πωλήσεις ποτών δωματίου και μια ώθηση 5 % στα συνολικά καθαρά έσοδα της εταιρείας κατά το έτος αυτό. Αν και το Hilton έκλεισε, η εταιρεία έχει παρουσία στο Χονγκ Κονγκ με το ξενοδοχείο Conrad.

Info

Website: www.conradhotels3.hilton.com

Τιμές: από 282 ευρώ

Κλιματισμός: Adolphus Hotel, Ντάλας

Ο καιρός στο Ντάλας του Τέξας το καλοκαίρι είναι ανυπόφορα ζεστός και υγρός με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, το 1950, όταν το Adolphus έγινε το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που διέθετε κεντρικό κλιματισμό, μπορεί κανείς να φανταστεί την ευγνωμοσύνη των ταλαιπωρημένων από τη ζέστη ταξιδιωτών. Έκτοτε, τα κλιματιστικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων έγιναν απαραίτητο συστατικό της άνετης διαμονής.

Info

Website: www.hoteladolphus.com

Τιμές: από 76 ευρώ

Είδη προσωπικής Υγιεινής: Four Seasons London at Park Lane, Λονδίνο

Ξεχάσατε να πάρετε μαζί σαμπουάν και αφρόλουτρο; Μην ανησυχείτε, όλα τα ξενοδοχεία, ακόμα και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια προσφέρουν άφθονα είδη προσωπικής υγιεινής και περιποίησης, που ανανεώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

Πριν από το 1970, όμως, οι επισκέπτες των ξενοδοχείων δεν είχαν αυτή τη τύχη. Πρωτοπόρος αυτής της παροχής ήταν το ξενοδοχείο Four Seasons at Park Lane στο Λονδίνο, που για πρώτη φορά πρόσφερε σαμπουάν και αφρόλουτρο στα δωμάτια του.

Info

Website: www.fourseasons.com/london/

Τιμές: από 472 ευρώ

Ξενοδοχείο φιλικό προς το περιβάλλον: Wolgan Valley Resort, Αυστραλία

Ως το πρώτο πιστοποιημένο θέρετρο στον κόσμο, που ακολουθεί πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, αυτό το πολυτελές, βραβευμένο resort Αυστραλίας εισήγαγε την έννοια της υπεύθυνης διαμονής τον Οκτώβριο του 2009, αποδεικνύοντας ότι η “πράσινη” φιλοξενία μπορεί να υιοθετηθεί από πολλά καταλύματα σε όλο τον κόσμο.

Info

Website: www.wolganvalley.com

Τιμές: από 1.222 ευρώ