Ελληνικός προορισμός ανάμεσα στις κορυφαίες υπόσκαφες πολιτείες παγκοσμίως

Απολαύστε εντυπωσιακές φωτογραφίες από κτίσματα μέσα στη γη

Φανταστήκατε ποτέ πώς θα ήταν να ζούσατε μέσα στη γη; Οι τοίχοι του σπιτιού σας να αποτελούσαν μέρος κάποιας σπηλιάς, να μην είχε θεμέλια και η μυρωδιά της γης να ήταν έντονη σε όλους τους χώρους του; Είτε δημιουργήθηκαν λόγω των φυσικών φαινομένων είτε από ανθρώπινο χέρι, οι υπόσκαφες πολιτείες που ακολουθούν προκαλούν δέος στο αντίκρισμά τους, τόσο για τον τρόπο δημιουργίας τους όσο και για τις συνθήκες ζωής που εκτυλίσσονται- αν σε αυτές. 

Από τις πιο εντυπωσιακές όλου του κόσμου, αδιαμφισβήτητα, οι ιδιόμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί και οι πανήψυλοι επιβλητικοί βράχοι στην Καππαδοκία της Τουρκίας, στην Ανατολική Ασία, κάτω από τους οποίους βρίσκονται αμέτρητοι λαβύρινθοι, σπηλιές και υπόσκαφες πόλεις που χρονολογούνται και πρωτοκατοικήθηκαν κατά την νεολιθική εποχή. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το χωριό Goreme συγκαταλέγεται στα πιο φημοφιλή μέρη της Καππαδοκίας. 

Εντυπωσιακοί οι ιδιόμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί στην Καππαδοκία

 

Πετρώδες και σεληνιακό το τοπίο στη Ματμάτα, δεν θα μπορούσε να λείπει από την συγκεκριμένη λίστα. Ο λόγος για το χωριό στο νότιο τμήμα της Τυνησίας, γεμάτο με κρατήρες και σπίτια σκαμμένα μέσα στους βράχους που έγινε γνωστό παγκοσμίως λόγω του Τζορτζ Λούκας και της επικής επταλογίας ταινιών "Ο Πόλεμος των Άστρων". 

Η Ματμάτα στη Τυνησία, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τον "Πόλεμο των Άστρων"

 

Ακολουθεί η Ματέρα στην επαρχία της Basilica, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ιταλίας, η οποία από το 1993 βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και η Γρανάδα στην Ανδαλουσία, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας, τα υπόσκαφα σπίτια της οποίας αποτελούν εντυπωσιακά αξιοθέατα των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Στην πέμπτη θέση συναντάται ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους και πανέμορφους ελληνικούς, νησιωτικούς προορισμούς, ο οποίος συγκεντρώνει χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο στα γραφικά σοκάκια του.  

 

Δείτε ποιος ελληνικός προορισμός φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες υπόσκαφες πόλεις όλου του κόσμου στο www.greekguice.com