Τι πρέπει να φάτε αν επισκεφτείτε τη Νέα Υόρκη

Ένα όνειρο ζωής σου έγινε πραγματικότητα. Ταξίδι στη Νέα Υόρκη! Αφού περιπλανηθείς με τις ώρες ανάμεσα στους ατελείωτους ουρανοξύστες και έχοντας κάψει αρκετές θερμίδες περιδιαβαίνοντας τις περίφημες λεωφόρους του Μεγάλου Μήλου έχει έρθει η ώρα να γεμίσεις με «καύσιμα» τον οργανισμό σου.

Ξέχνα για λίγες ημέρες τη δίαιτα και φρόντισε να απολαύσεις τις λιχουδιές που χαρακτηρίζουν την κουζίνα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το γευστικό σου ταξίδι στις νεοϋορκέζικες νοστιμιές μπορεί να ξεκινήσει με μια ιταλική πίτσα, να συνεχίσει με το παραδοσιακό αμερικάνικο χάμπουργκερ και φυσικά να καταλήξει με το κλασικό τσιζ κέικ Νέας Υόρκης.

1. Πίτσα

Πού θα βρεις την καλύτερη πίτσα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τη Skyscanner:

Roberta's (261 Moore St, NY 11206). Βρίσκεται στη χίπστερ γειτονιά Bushwick στο Μπρούκλιν και την έχουν δοκιμάσει οι Μπιλ Κλίντον, Μπιγιονσέ και Τζέι Ζ.

Lombardi's (32 Spring Street, NY 10012.). Με παραδοσιακό φούρνο, η πιτσαρία Lombardi είναι γνωστή αλλιώς και ως «PizzaHallofFame», καθώς ήταν η πρώτη που άνοιξε στις ΗΠΑ.

2. Μπέιγκελ

Πού θα βρεις τα καλύτερα bagels στη Νέα Υόρκη:

Absolute Bagels ( 2788 Broadway, NY 10025). Δε θα ξέρεις τι να διαλέξεις από την ποικιλία 16 διαφορετικών τύπων από το γνωστό ψωμάκι.

3. Χοτντογκ

Πού θα βρεις το καλύτερο χοτ ντογκ στη Νέα Υόρκη:

Crif Dogs (113 Saint Marks Place, NY 10009). Οι μυρωδιές και οι γεύσεις θα σου πάρουν τα μυαλά. Δοκίμασε όσες περισσότερες εναλλακτικές αντέχει το στομάχι σου και… επιτρέπει ο γιατρός σου!

4. Ντόνατ και κρόνατ

Πού θα βρεις τα καλύτερα ντόνατ και τα πιο πρόσφατα «κρόνατ» (συνδυασμός κρουασάν και ντόνατ):

Dun-Well Doughnuts (222 Montrose Avenue, NY 11206). Είναι ο πιο γνωστός vegan φούρνος στη Νέα Υόρκη και έχει ντόνατ με πάνω από 200 διαφορετικές γεύσεις.

Dominique Ansel Bakery (189 Spring St, NY 10012). Για να πάρετε μια γεύση από… κρόνατ, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Κάθε μήνα βγαίνει μια καινούρια γεύση.

5. Τσιζ κέικ

Πού θα βρεις το καλύτερο τσιζ κέικ στη Νέα Υόρκη:

Junior's (386 Flatbush Avenue, NY 11201 and other locations). Λειτουργεί από το 1950 και σύμφωνα με ένα νεοϋορκέζικο ρητό… «Δεν έχεις ζήσει πραγματικά, αν δεν έχεις δοκιμάσει τσιζ κέικ από του Junior».

6. Χάμπουργκερ

Πού θα βρεις τα καλύτερα χάμπουργκερ στη Νέα Υόρκη:

Balthazar Restaurant (80 Spring Street, NY 10012.). Το «BalthazarCheeseburger» θα σας κάνει κατά αρκετά δολάρια φτωχότερους, όμως δε θα το μετανιώσετε ποτέ που επιλέξατε αυτό από ένα φτηνό fastfood.

7. Brunch

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης τρελαίνονται για το brunch και μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συνήθειές τους για να πάρετε μια αυθεντική γεύση από Αμερική. Δοκιμάστε pancakes με φρυγανισμένο ψωμί και άλλες latebreakfast λιχουδιές.

Πού θα βρεις το καλύτερο brunch στη Νέα Υόρκη:

Clinton St. Baking Company (4 Clinton Street, NY 10002). Φημίζεται για τα ζουμερά blueberrypancakes με ζεστό σιρόπι σφενδάμου.