Θα την ακούσουν στέρεο στα 5.400 μέτρα: Συναυλία στο Έβερεστ!

Ο dj που τη διοργανώνει την ονομάζει η "υψηλότερη γιορτή του κόσμου"

Η "υψηλότερη γιορτή του κόσμου" ή μια "μια διατάραξη της ηρεμίας των βουνών"; Εξαρτάται πώς θα το δει κανείς. Πάντως, όσοι τυχεροί (αφού το επέλεξαν) βρεθούν στη συναυλία του Πολ Οκενφολντ θα ζήσουν αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Γιατί ο διάσημος Βρετανός dj, τρεις φορές υποψήφιος στα μουσικά Βραβεία Grammy, θα δώσει μια συναυλία στα 5.400 μέτρα, στην κατασκηνωτική βάση του 'Εβερεστ στο Νεπάλ.

Αυτή την εποχή, η ορειβατική περίοδος βρίσκεται στο απόγειό της στο Νεπάλ.

Ο 'Οκενφολντ, που συνεργάστηκε κυρίως με τους U2 και τη Μαντόνα κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας του, θα δώσει αύριο το πρωί συναυλία στους πρόποδες της υψηλότερης κορυφής του κόσμου.

"Περιμένουμε με ανυπομονησία την αυριανή συναυλία. Όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος εδώ", δήλωσε ο 'Οκενφολντ στο AFP τηλεφωνικά. "Μια διατάραξη της ηρεμίας των βουνών...", γκρινιάζουν μερικοί.

Για να φθάσει στην κατασκηνωτική βάση, ο 53χρονος μουσικός περπατούσε επί 10 ημέρες. Ο εξοπλισμός του μεταφέρθηκε με γιακ και Σέρπα.

"Δεν θα ισχυριστώ ότι ήταν εύκολο να ανεβώ εδώ, αλλά ήταν ένα υπέροχο μακρινό ταξίδι. Αν μπορούσατε να δείτε τη θέα που έχω μπροστά μου... είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης!".

Ωστόσο η συναυλία στο 'Εβερεστ θα είναι σίγουρα λιγότερο θορυβώδης σε σχέση με τη πολύ δυνατή μουσική που επιλέγει ο 'Οκενφολντ για τις ντισκοτέκ που πηγαίνει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

"Το κοινό πιθανόν θα κάθεται. Ο αέρας εδώ είναι τόσο λίγος που γρήγορα θα λαχανιάσετε", διευκρίνισε ο Πανζέν Τζα, ένας νεπαλός dj που συνοδεύει τον 'Οκενφολντ.

Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς παραστάσεων, στόχος των οποίων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η συγκέντρωση χρημάτων για τη δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων.