Το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας κατέρρευσε μέσα στη θάλασσα

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας το ανακοίνωσε μέσω Twitter μιλώντας για ένα “θλιβερό γεγονός”

Το Γαλάζιο Παράθυρο (Azure Window) ίσως το πιο εμβληματικό τουριστικό σύμβολο της Μάλτας, δεν υπάρχει πια! Ο βραχώδης σχηματισμός σε σχήμα αψίδας κατέρρευσε ολόκληρος μέσα στη θάλασσα!

Το Γαλάζιο Παράθυρο κοσμούσε αμέτρητα τουριστικά φυλλάδια της Μάλτας. Βρισκόταν στο νησάκι Γκόζο, λίγο έξω από την Μάλτα ενώ πάρα πολλοί τουρίστες έκαναν μικρές βόλτες με τουριστικά καραβάκια και πλοιάρια μέχρι το νησί μόνο και μόνο για να δουν το “Παράθυρο”.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόσεφ Μουσκάτ, ανακοίνωσε μέσω Twitter την κατάρρευση του Γαλάζιου Παράθυρου κάνοντας λόγο για ένα “θλιβερό γεγονός”.

Οι γεωλόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του Γκόζο, διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών πάνω σε αυτόν.

Το Azure Window, αγαπημένος προορισμός και για τους δύτες, κατέρρευσε καθώς η Μάλτα επλήγη από σφοδρή θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους.

"Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή κάτω από το Azure Window", δήλωσε ο Ρότζερ Τσέσελ, κάτοικος του Γκόζο, στην εφημερίδα Times of Malta. "Ξαφνικά, η αψίδα κατέρρευσε στη θάλασσα με θόρυβο".