Πέντε θρυλικά γλυκά της Θεσσαλονίκης και πού θα τα δοκιμάσετε

Επιλογές που βάζουν σε πειρασμό ακόμη και τους πιο "πολέμιους" των γλυκών απολαύσεων

Αν για ένα πράγμα φημίζεται η Θεσσαλονίκη αυτό είναι σίγουρα για το καλό φαγητό της. Κάτι που ισχύει, βέβαια, και για τα γλυκά της.

Με τη φήμη τους να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της πόλης εδώ και πολλές δεκαετίες εστιάσαμε σε πέντε θρυλικά γλυκά της πόλης που βάζουν σε πειρασμό και συγκεντρώνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα απολαύσετε στο μέγιστο μόλις βρεθείτε στον αγαπημένο προορισμό.

  • Τρίγωνα Πανοράματος

Το διάσημο τρίγωνο Πανοράματος με την πλούσια γέμιση κρέμας, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της πόλης από τον πρώτο κιόλας καιρό της δημιουργίας του, οφείλει την δημιουργία του στο ζαχαροπλαστείο Ελενίδης, το οποίο με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο, συνεχίζει την ανοδική πορεία του στο χρόνο με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του.

Η αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή για το περίφημο τρίγωνό του, αφήνει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες ικανοποιημένους, καθώς το τραγανό φύλλο γεμισμένο με πλούσια, φρέσκια κρέμα λιώνει στο στόμα με κάθε μπουκιά.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρείτε τρία ζαχαροπλαστεία Ελενίδης: στο Πανόραμα, την Καλαμαριά και το κέντρο.

Πληροφορίες

Κομνηνών 69, τηλ. 2310 341531, http://www.elenidis.com, fb page: Τρίγωνα Πανοράματος Ελενίδης

  • Τσουρέκι

Ποιος δεν έχει ακουστά ή δεν έχει δοκιμάσει το φημισμένο τσουρέκι των ζαχαροπλαστείων Τερκενλή; Με γλάσο ή όχι, με γέμιση ή μη, αυτός ο γλυκός πειρασμός δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη της πόλης αδιάφορο.

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο της αλυσίδας ιδρύθηκε το 1948 και είναι αυτό στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή.

Έκτοτε έχουν ανοίξει ακόμα 18 σημεία πώλησης (κάποια και στην Αθήνα) των φημισμένων γλυκισμάτων του.

Σήμερα τα ηνία της επιχείρησης κρατά η δεύτερη γενιά μιας οικογένειας που έχει πείρα στο χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής από το 1925.

Εδώ θα βρείτε κι άλλα προϊόντα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές και διεθνείς συνταγές, όπως κέικ, σιροπιαστά, βουτήματα, είδη patisserie, τάρτες κ.ά.

Πληροφορίες
Τσιμισκή 30 & Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 271148, www.terkenlis.gr, fb page: Terkenlis

  • Δίπλες

Οι πιο τραγανές, σιροπιαστές και γενναίες σε μέγεθος δίπλες της πόλης παρασκευάζονται από το 1971 στο ζαχαροπλαστείο Μουρούζης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επί της Μητροπόλεως, λοιπόν, το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο διαθέτει μια 60ετή πείρα στο χώρο προσφέροντας γλυκά που ξυπνούν μνήμες από τα παλιά.

Επισκεφτείτε το και δεν θα χάσετε.

Πληροφορίες

Μητροπόλεως 95, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 269712, fb page: Μουρούζη- Μourouzi

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com