Πάμφθηνη η μαριχουάνα στη Βόρεια Κορέα!

Τουρίστες, ειδικά από την Κίνα, επισκέπτονται τη Βόρεια Κορέα για να... στοκάρουν

Δώσε στο λαό Κιμ! Κι όχι μόνον στο λαό αλλά και στους τουρίστες! Εν αντιθέσει με ό,τι θα περίμενε κανείς, η μαριχουάνα όχι απλά δεν είναι απαγορευμένη στη Βόρεια Κορέα αλλά είναι πάμφθηνη και ρέει... άφθονη.

Μάλιστα, σωρηδόν τουρίστες, ειδικά από τη γειτονική Κίνα, επισκέπτονται τη Βόρεια Κορέα για να... στοκάρουν μαριχουάνα και να την πάρουν μαζί τους πίσω στο "σπίτι", όπου η μαριχουάνα είναι παράνομη και ακριβή.

Στην Βόρεια Κορέα όμως, η μαριχουάνα κοστίζει περίπου (τελική τιμή καταναλωτή λέμε) περίπου 6 δολάρια το κιλό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun!

Η καλλιέργεια της μαριχουάνας, το βορειοκορεατικό της όνομα είναι γεοκσάμ, είναι απολύτως νόμιμη. Μάλιστα πολλοί βορειοκορεάτες τη χρησιμοποιούν σαν φυτικό έλαιο στο φαΐ (βρείτε συνταγές!!!).

Ειδικά στην περιοχή Ρασόν, εμπορικό λιμάνι στα σύνορα Βόρειας Κορέας, Ρωσίας και Κίνας, ο τουρισμός χάριν της προμήθειας μαριχουάνας, ανθεί.

Και οι βορειοκορεάτες αγρότες έχουν μια ευκαιρία να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Να σημειωθεί ότι ο λιμός είναι πολύ συχνό φαινόμενο στον οικονομικά πένητα λαό της Β. Κορέας.

Η καλλιέργεια της μαριχουάνας στη Βόρεια Κορέα νομιμοποιήθηκε και καθιερώθηκε από έναν εκ των... πατέρων του βορειοκορεατικού έθνους, του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Στη δεκαετία του 1980, ο Ιλ Σουνγκ νομιμοποίησε και πριμοδότησε την καλλιέργεια μαριχουάνας για να αντιμετωπίσει μια σοβαρή έλλειψη σε μαγειρικά έλαια που μάστιζε τη χώρα του.

Η μαριχουάνα καλλιεργήθηκε τότε σε τέτοια έκταση που λόγω των απειράριθμων φυτών που φυτεύτηκαν και αναπαράχθηκαν, οι σπόροι μεταφέρθηκαν από τα πουλιά και τώρα το φυτό φυτρώνει παντού στο ύπαιθρο...

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι στη Βόρεια Κορέα συχνά ταΐζουν με μαριχουάνα τα κουνέλια τους. Οπότε η χώρα πρέπει να έχει πολύ, μα πολύ... χαρωπά κουνελάκια!