Fry fry baby: Τα πιο περίεργα τηγανητά εδέσματα του κόσμου!

Είναι κοινή ομολογία παγκοσμίως: το τηγανητό είναι ανθυγιεινό αλλά είναι και νόστιμο! Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει τουλάχιστον μια σπεσιαλιτέ, ένα έδεσμα τέλος πάντων που βρίσκεται στις must λίστες για να δοκιμάσουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Οι προτάσεις είναι οι παρακάτω... Εσείς θα δοκιμάζατε;

Καμπότζη: Τηγανητή ταραντούλα

Η πιο γκουρμέ πρόταση είναι τα πόδια αλλά εσείς μπορείτε να φάτε όλη την αράχνη! Σερβίρεται με ειδική σως από ξηρούς καρπούς.

Περού: Τηγανητά ινδικά χοιρίδια

Αν έχετε χαμστεράκι στο σπίτι σας, μπορεί να σας στενοχωρήσει. Ωστόσο οι Περουβιανοί λατρεύουν το κρέας των ινδικών χοιριδίων, ειδικά τηγανητό.

ΗΠΑ: Rocky Mountain Oysters (όχι δεν είναι θαλασσινά)

Όχι όχι, δεν είναι θαλασσινά! Η παραπλανητική ονομασία είναι στην πραγματικότητα αμελέτητα (ναι όρχεις) ταύρου. Σερβίρονται μετά από βαθύ τηγάνι με ειδικό ντιπ.

Ιαπωνία: Τηγανητό σιράκο

Η άλλη... πλευρά του χαβιαριού! Δηλαδή το σπέρμα ψαριού. Αν μεταφράζαμε από τα γιαπωνέζικα, το σιράκο θα λεγόταν "λευκά παιδιά". Ευνόητο γιατί...

Σκωτία: Τηγανητή πίτσα

Στη Σκωτία τηγανίζουν ο,τιδήποτε. Και η αγάπη για τα λιπαρά δεν έχει τέλος. Έτσι πετάνε στο τηγάνι ακόμη και την πίτσα.

Τέξας: Τηγανητά JELL-O

Ό,τι τρώγεται τηγανίζεται; Κάπως έτσι! Ο φετινός νικητής στο Big Tex Choice είναι τα τηγανητά ζελεδάκια Jell-O. Σαν να μην ήταν αρκετά γλυκά από μόνα τους σερβίρονται με ζάχαρη άχνη και σαντιγύ. 

Με πληροφορίες από Smarter Travel