Ποια μέρη της Ελλάδας επιλέγει η Vogue στα must ταξίδια σου πριν τα 30

Μάθε ποιοι προορισμοί συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της ταξιδιωτικής συντάκτριας Christina Liao

Η ταξιδιωτική συντάκτρια Christina Liao της αμερικάνικης Vogue επιλέγει την Ελλάδα μέσα στο τοπ 10 των προορισμών που πρέπει να επισκεφτείτε πριν περάσετε στα πρώτα "άντα", αφήνοντας πίσω τα 20s και μπαίνοντας στα 30s.

Συμβουλεύει τους αναγνώστες της, μάλιστα, να ταξιδεύουν (όσο μπορούνε) για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να συλλέγουν μοναδικές εμπειρίες, για τις οποίες (ίσως) να μην τους ξαναδοθεί η ευκαιρία μελλοντικά να τις ζήσουν.

Γι' αυτό τους παρακινεί να πραγματοποιήσουν όσα περισσότερα ταξίδια μπορούν κατά την διάρκεια της δεκαετίας των 20s.

Γραφικό σοκάκι στην περιοχή της Μονμάρτης στο Παρίσι

Πρώτη στις προτάσεις της Liao ανέρχεται η Μπανγκόγκ, με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες και τους εντυπωσιακούς ναούς, τις αμέτρητες γευστικές προτάσεις σε street food, το οικονομικό μασάζ και τα value for money πολυτελή ξενοδοχεία.

Ακολουθεί το Παρίσι, το οποίο σύμφωνα με την συντάκτρια είναι ο πιο γοητευτικός και ρομαντικός προορισμός παγκοσμίως.

Η Πόλη του Φωτός σκαρφάλωσε τόσο ψηλά στη λίστα της Liao λόγω της υψηλής γαστριμαργίας αλλά και των εξαιρετικών γλυκών της, επίσης! Στην τρίτη θέση συναντάται το Χονγκ Κονγκ με την ραγδαία ανερχόμενη νυχτερινή ζωή η οποία θα σας κρατήσει ξύπνιους έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η φημισμένη Lombard Street στο Σαν Φρανσίσκο κατά το ηλιοβασίλεμα

Τέταρτα, συναντώνται τόσο το Σαν Φρανσίσκο στο οποίο θα περιηγηθείτε στους πανέμορφους λόφους του και θα δοκιμάσετε ολόφρεσκα στρείδια και καβούρια ή τις διάφορες σπεσιαλιτέ στην Chinatown, όσο και το Λος Άντζελες που χει να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς διαθέτει πληθώρα μουσείων και χώρων τέχνης και θεάματος, διαφορετικές κουλτούρες και κουζίνες, εκπληκτικές επιλογές σε shopping, αλλά και τον ιδανικό καιρό για τον οποίο και φημίζεται.

Η πολυσύχναστη Hollywood Boulevard στο Λος Άντζελες

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει το Λονδίνο, η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας. Η Liao συμβουλεύει τους ανγνώστες της να μην πτοηθούν από τον καιρό και να τολμήσουν να επισκεφτούν την βρετανική πόλη, να δουν από κοντά το Big Ben και το παλάτι του Μπάκινγχαμ, να περιπλανηθούν στις ιστορικές γειτονιές και να χαθούν στα γραφικά στενά τους, να δοκιμάσουν τα περίφημα fish & chips αλλά και να ανακαλύψουν την αναπτυσσόμενη γαστριμαργική σκηνή της ευρωπαϊκής μητροπόλεως, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η επιβλητική Tower Bridge στη βρετανική πρωτεύουσα

Στην ένατη θέση στη λίστα της ταξιδιωτικής συντάκτριας φιγουράρει η Ελλάδα, με κάποιους από τους προορισμούς της να αποτελούν αγαπημένες επιλογές των ξένων τουριστών.

Μάθετε ποια μέρη της Ελλάδας αναδεικνύει η Vogue για ταξίδια πριν τα 30 στο www.greekguide.com