Στο μουσείο με τα πέη ή με τα νουντλς; Τα 9 πιο περίεργα μουσεία

Ξεχάστε τα κλασικά μουσεία ιστορίας και τέχνης...

Ξεχάστε τα κλασικά μουσεία ιστορίας και τέχνης και όσα προτείνουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και ανάλογα με τη χώρα που επισκέπτεστε, σκεφτείτε να επισκεφτείτε ένα από τα παρακάτω: το μουσείο με τα πέη, το μουσείο με τα βαμπίρ, το μουσείο με τα νουντλς στιγμής κ.ά.

Γιατί αυτά που θα δείτε αμέσως τώρα είναι τα 9 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου!

1. Το μουσείο με τα πέη, Ισλανδία

Η μεγαλύτερη συλλογή φαλλικών συμβόλων και όχι μόνον ανήκει το Μουσείο Φαλλού της Ισλανδίας. Μερικά από τα περίπου 250 εκθέματά του (όλα πέη ή γεννητικά όργανα κάποιας μορφής) είναι το πέος ενός χάμστερ μήκους μόλις 2 χιλιοστών αλλά και το πέος μιας φάλαινας, μήκους 1,7 μέτρων!

Στο gift store του μουσείου μπορείτε να βρείτε διάφορα φαλλικά ομοιώματα και άλλα... παραφερνάλια!

2. Διεθνές μουσείο τουαλέτας, Ινδία

Το μουσείο βρίσκεται στο Νέο Δελχί και προσφέρει ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στην ιστορία των... ειδών υγιεινής. Τα εκθέματα χωρίζονται σε τρεις τομείς: αρχαιότητα, μεσαίωνας και μοντέρνοι χρόνοι.

3. Το μουσείο των βαμπίρ, Γαλλία

Είναι το μοναδικό μουσείο του κόσμου που είναι αφιερωμένο στα βαμπίρ αποκλειστικά.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοαποκαλείται Βαμπιρολόγος και μεταξύ των αποκτημάτων της συλλογής του μουσείου του είναι ένα kit του 19ου αιώνα για κυνηγούς βαμπίρ.

Φήμες θέλουν το μουσείο να είναι στοιχειωμένο...

4. Το ιατρικό μουσείο Siriraj, Ταϋλάνδη

Ονομάζεται και μουσείο του θανάτου. Το μουσείο βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο Siriraj, στη Μπανγκόκ. Τυχαίο; Κανένας τουριστικός οδηγός δεν το περιλαμβάνει στις προτάσεις του. Εγκέφαλοι που αιμορραγούν, ακρωτηριασμένα πόδια και χέρια, κρανία χτυπημένα από σφαίρες είναι μερικά μόνον από τα εκθέματα του μουσείου. Διατηρημένα σε φορμόλη, εκτίθενται και έμβρυα με γενετικές ανωμαλίες ενώ στην αίθουσα ιατροδικαστικής εκτίθενται σοροί ανθρώπων που δολοφονήθηκαν ή σκοτώθηκαν σε δυστύχημα.

Ένα από τα πιο "διάσημα" εκθέματά του είναι η μούμια ενός ψυχοπαθούς που έτρωγε συκώτια παιδιών για να τρέφεται.

5. Το μουσείο των ράμεν στιγμής, Ιαπωνία

Ιδρύθηκε το 1990 και υπήρξε το πρώτο θεματικό πάρκο φαγητού στον κόσμο.

Εκτός από τα πολυάριθμα εκθέματα του, οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν όποια γεύση θέλουν και να απολαύσουν τα ράμεν τους... στη στιγμή!

6. Το μουσείο κακοτεχνίας, ΗΠΑ

Η τρανσέξουαλ εκδοχή της Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και άλλα 600 εκτρώματα που αποθεώνουν το κιτς.

Μια εναλλακτική πρόταση της... τέχνης.

7. Το μουσείο των διαλυμένων σχέσεων, Κροατία

Το μουσείο που αποδεικνύει ότι οι παλιές αγάπες δεν πάνε στον παράδεισο...

Ο ιδανικός προορισμός για χωρισμένους και όσους ζουν έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Το μουσείο δέχεται δωρεές: σημειώματα, επιστολές, δώρα, κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε... ό,τι έχετε ευχαρίστηση ή θα θέλατε να ξεφορτωθείτε.

8. Το μουσείο με τα κολάρα σκύλων, Ηνωμένο Βασίλειο

Στο ιστορικό κάστρο του Leeds, περισσότερα από 130 κολάρα μας ξεναγούν στην ιστορία της σχέσης σκύλου και ανθρώπου. Κολάρα από χρυσό, ασήμι, στολισμένα με πολύτιμους λίθους και άλλα... κομψοτεχνήματα.

9. Το υποβρύχιο μουσείο Κανκούν, Μεξικό

Χρειάζεστε απαραιτήτως εξοπλισμό snorkelling ή scuba για να βουτήξετε κυριολεκτικά στην έκθεση αυτού του μουσείου.

Περισσότερα από 400 ανθρώπινα ομοιώματα σε πραγματικές διαστάσεις και φυσικές πόζες (πχ ένας άνδρας που βλέπει τηλεόραση).

Επειδή τα ομοιώματα είναι φτιαγμένα από φιλικά προς τη θαλάσσια ζωή υλικά, τα εκθέματα μοιάζουν σαν να βρίσκονται εκεί αιώνες αφού έχουν γεμίσει φύκη και πλαγκτόν.