Ανατριχιαστικό πάρκο με 800 ανθρώπινα ομοιώματα!

Ο... στοιχειωμένος κήπος της Ιαπωνίας

Έχετε ποτέ αυτό το αίσθημα ότι κάποιος σας παρακολουθεί και να μην ξέρετε ποιος; Σας έχει έρθει ποτέ να πείτε τη φράση «πίσω μου σ’ έχω...».

Στο πάρκο που θα δείτε παρακάτω, είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε ακριβώς έτσι!

Σε αυτό το ανατριχιαστικό και στοιχειωμένο πάρκο, με το όνομα Fureai Sekibutsu no Sato, στην επαρχία Τογιάμα της Ιαπωνίας βρίσκονται εγκαταλελειμμένα περίπου 800 ανθρώπινα ομοιώματα που μοιάζουν σαν... ζωντανοί άνθρωποι!

Τα ομοιώματα έφτιαξε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ένας γνωστός επιχειρηματίας, ο Mutsuo Furukawa. Το περίεργο αυτό έργο του κόστισε περίπου 78,5 εκατ. δολάρια.

Αν και κάποια μοιάζουν με φιγούρες βουδιστικές, πολλά άλλα είναι ανθρώπων που γνώρισε στη ζωή του ο Furukawa και ήθελε με αυτό τον τρόπο να τον συνοδεύουν...στην αιωνιότητα. Στο πάρκο υπάρχει κι ένας δικός του αδριάντας, στο πιο ψηλό σημείο του πάρκου.

 

Όπως λένε οι ντόπιοι, ο Furukawa ήθελε αυτός ο κήπος να είναι μέρος χαλάρωσης για αυτόν και τους συντοπίτες του αλλά και να προσελκύει τουρίστες ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Το όνομα Fureai Sekibutsu no Sato θα πει «το χωριό με τα βουδιστικά αγάλματα» και είναι πράγματι πόλος έλξης τουριστών.

Ωστόσο οι περισσότεροι επισκέπτες ομολογούν ότι νιώθουν κάπως... άβολα μέσα στο πάρκο. Για τη νύχτα, ούτε λόγος για επισκέπτη βέβαια! «Νιώθεις πως κάθε φορά που γυρνάς κάπου, κάτι κινείται» εξομολογείται ο φωτογράφος στο blog του.

Πηγή φωτο Ken Ohki, Australian News