Το «mama’s cuisine» ανανεωμένο και πιο ώριμο γευστικά

Στην Χώρα της Μυκόνου κατόρθωσε να φτιάξει τη δική του «γειτονιά»

Υπήρξε μια από τις περσινές γευστικές αφίξεις του νησιού των Ανέμων και απέσπασε καλές κριτικές. Το Mama's Cuisine στην πλατεία Μαντώ, ελάχιστα λεπτά από την είσοδο της Χώρας και το Γιαλό, καλωσόρισε τη φετινή σεζόν με αρκετές αλλαγές. Ο κατάλογος ανανεώθηκε δίνοντας μια πιο δημιουργική πινελιά που δεν στερείται αγάπης στην ελληνική κουζίνα, ενώ οι τιμές του παρέμειναν λογικές και φιλικές. Στον εξωτερικό του χώρο προστέθηκε επίσης ένα μπαρ, έτσι ώστε να απολαμβάνετε το cocktail σας πριν το δείπνο σας.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Το «mama's cuisine» ως εστιατόριο δεν προωθεί τη μαμαδίστικη κουζίνα που φαντάζεστε (και που ως ένα βαθμό έχει γίνει trend τα τελευταία χρόνια) αλλά αντίθετα εκπροσωπεί κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Και εξηγούμαι: Εδώ η «μαμά» και τα φαγητά της έχουν να κάνουν με την ποιότητα της πρώτης ύλης  που είναι πάντα η καλύτερη. Όλο το υπόλοιπο που θα ζήσετε ξεπερνά την αγαπημένη μας μαμά. Η παρουσίαση είναι αξιόλογη, ενώ οι γεύσεις κινούνται στο πλαίσιο της μεσογειακής δημιουργικής  κουζίνας.

p1

Μας αρέσει πολύ ο προσεγμένος εξωτερικός και εσωτερικός του χώρος, συμπεριλάβαμε στα συν τη φιλικότητα και την προθυμία του προσωπικού και γοητευτήκαμε ιδιαίτερα από τα αμερικάνικα ψησίματα. Ο κατ άλογος είναι όσο μικρός και όσο μεγάλος πρέπει και μπορεί να καλύψει σίγουρα όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

p2

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κροκέτα μουσακά που μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στα ορεκτικά αλλά αποτελεί κι ένα νοστιμότατο κυρίως πιάτο (στα new entry του καταλόγου), ενώ από το μενού δεν απουσιάζουν το ψάρι και το κρέας,  τα ριζότι και η πάστα (τα χειροποίητα ravioli είναι πεντανόστιμα). Κι αν ανήκετε σε εκείνους που ο ουρανίσκος τους είναι σε μόνιμες αναζητήσεις τότε επιβάλλεται να δοκιμάσετε το πιάτο best seller του καπνισμένου σολομού σε ξύλο κέδρου (καπνίζει μπροστά σας όσο σερβίρεται).

p3

Η wine list τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και διακρίνεται για την καλή τιμολογιακή της αναλογία. Συγκεκριμένα ο κατάλογος διαθέτει ετικέτες που ξεκινούν από 24 ευρώ.

Πληροφορίες

Χώρα, Μύκονος, τηλ. 22890400205, www.mamasmykonos.gr

p4

p5