Γιατί το La Cucina είναι ένα απ’ τα καλύτερα εστιατόρια στην Κέρκυρα

Εκλεκτές γεύσεις συνοδευμένες από επιλεγμένα κρασιά από όλο τον κόσμο

Στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της Παλιάς της Πόλης, δεν αργεί η στιγμή που θα αναρωτηθείς πού θα απολαύσεις καλό, ποιοτικό φαγητό. Ο γαστρονομικός χάρτης της πόλης, κακά τα ψέματα, δεν είναι πλούσιος ποιοτικά και αρκεί λιγότερο από μια εβδομάδα στην Παλιά Πόλη για να αντιληφθεί κανείς πως τα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτείς είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

IMG_0092

Ένα από αυτά είναι το La Cucina, που βρίσκεται στην πάνω πλατεία της Σπιανάδας. Λειτουργεί από το 1993 σταθερά και αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης όσων υποστηρίζουν πως «δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από εκείνη για το φαγητό».

STG_0056

Το La Cucina ξεκίνησε εκπροσωπώντας την ιταλική κουζίνα, ωστόσο το μενού του πλέον έχει έντονες επιρροές από την λατινική Αμερική και την νοτιοανατολική Ασία. Η ανοιχτή κουζίνα πρωταγωνιστεί στον εσωτερικό του χώρο, με την προσεγμένη αλλά απλή διακόσμηση να υποδέχονται όσους εκτιμούν την απλότητα που συναρπάζει. Τις μέρες που ο καιρός το επιτρέπει ο εξωτερικός χώρος είναι πραγματικά όνειρο, με τα τραπέζια να βρίσκονται πάνω στο πεζοδρομημένο σοκάκι και να επιτρέπουν χάζι στην περαντζάδα όσο απολαμβάνετε ένα υπέροχο δείπνο.
Περνώντας στον κατάλογο και το μενού όπως προαναφέρθηκε, εκπροσωπεί  μια κουζίνα που αγαπά την ιταλική φιλοσοφία μεν, όμως οι επιρροές από την Λατινική Αμερική και την Νοτιοανατολική Ασία. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα πιάτο μόνο θα ήταν κάποιο από τα ταρτάρ του καταλόγου.

STG_0040