Η ντόλτσε βίτα επιστρέφει στο Castiglioncello

Κάποτε αποτελούσε τόπο διακοπών της ιταλικής ελίτ.

Το αγαπημένο παραθαλάσσιο θέρετρο των πλούσιων και διάσημων της δεκαετίας του ’50 που σηματοδότησε τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου στη γειτονική χώρα ετοιμάζεται για μια νέα «ζωή».

Μια νέα… ντόλτσε βίτα!

Η περιοχή γνώρισε μεγάλες δόξες, με αστέρες του σινεμά όπως ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι να την αποκαλούν ως «προσωρινό σπίτι», ενώ γνωστές ταινίες της εποχής όπως οι «IlSorpasso» και «Pellegrinid’Amore» με τη νεαρή τότε Σοφία Λόρεν έκαναν γυρίσματα εκεί, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη φήμη της.

Ωστόσο, ο άλλοτε αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός των διασήμων γνώρισε μια κάμψη τη δεκαετία του 1980.

Τώρα, η περιοχή γνωρίζει μια νέα άνθιση. Πρόσφατα πουλήθηκε μία από τις πιο εικονικές βίλες που υπήρχαν εκεί, η οποία θα μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο.

Προς πώληση διατίθεται ένα ακόμη ακίνητο, που κάποτε αποτελούσε τόπο κατοικίας ενός από τους πιο διάσημους κατοίκους του Castiglioncello, από το 1961 ως το 1997.

Η VillaCorcos είναι μία από τις ωραιότερες που υπάρχουν στην περιοχή του Castiglioncello. Η 900 τετραγωνικών μέτρων έπαυλη και η 600 τετραγωνικών μέτρων εξωτερικοί χώροι της βίλας διαθέτουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα χρειαστεί να… αποχωριστούν 10 εκατομμύρια ευρώ για να την κάνουν δική τους.