Μοναδική ευκαιρία να κάνετε δικό σας κάστρο του 14ου αιώνα

Ένα καταπράσινο νησάκι στη λίμνη Τραζιμένο στην κεντρική περιοχή Ούμπρια της Ιταλίας με ένα πολύ μικρό χωριό, μια εκκλησία με εντυπωσιακό καμπαναριό και ένα τεράστιο κάστρο… μπορούν να γίνουν δικά σας έναντι 4 εκατ. ευρώ.

Μια μοναδική (!) ευκαιρία για όσους θέλουν να γίνουν αφέντες του δικού τους φέουδου.

Η πανέμορφη αυτή έκταση γης και το εντυπωσιακό κάστρο που βρίσκεται επάνω σε αυτή βγήκαν προς πώληση στην τιμή των 4,01 εκατ. ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται 11 στρέμματα, ένα κάστρο του 14ου αιώνα που "κοιτάζει" προς τα εύφορα κτήματα του νησιού, δύο ιδιωτικά λιμάνια και μια ακτή σε κοντινή απόσταση (PassignanosulTrasimeno).

Το κάστρο διαθέτει 10 δωμάτια, εκτείνεται σε δύο ορόφους και έχει τρεις αυλές, ενώ έχει και άδεια για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Έχει ανακηρυχθεί ως ακίνητο με σημαντικό ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και έχει λάβει ειδικό καθεστώς προστασίας από τις τοπικές αρχές.

Το μέγεθος του κάστρου τριπλασιάστηκε μετά από εργασίες ανακαίνισης που έγιναν από το 1885 μέχρι το 1891, όταν δημιουργήθηκαν και πολλές από τις μεγάλες τοιχογραφίες που το κοσμούν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας LuxuryEstate, η οποία έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου ανέφερε στη MailOnline: "Το κάστρο έχει χαρακτηριστεί ως ένα κτίριο σημαντικού ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται παράθυρα με οξυκόρυφα τόξα, περίτεχνα γείσα και όμορφες ταράτσες. Όλα αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν το αρχιτεκτονικό στιλ που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των περιόδων κατασκευής του και οι προσθήκες στο κάστρο δίνουν έμφαση στο εκλεκτικό γούστο της εποχής".