Ανακαλύψτε τα θαύματα του φυσικού κόσμου!

Πού βρίσκεται η μεγαλύτερη αλυκή στον κόσμο; Μπορείτε να περπατήστε πάνω στη θάλασσα ή να κάνετε βαρκάδα σε μια ροζ λίμνη;

Θαύματα του φυσικού κόσμου, που εντυπωσιάζουν, προκαλώντας δέος για το μεγαλείο της φύσης. Το Conde Nast Traveler μας παρουσιάζει δέκα μέρη, που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν. Ανακαλύψτε τα!

Salar de Uyuni, Βολιβία

Η Salar de Uyuni, είναι η μεγαλύτερη από τις δύο αλυκές της Βολιβίας, περιέχει 10 δισεκατομμύρια τόνους αλάτι και καλύπτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μίλια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίπεδη επιφάνεια αλατιού στον κόσμο, πάνω από 20 φορές μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη της Αμερικής, που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Θανάτου.

Λίμνη Ρέτμπα (Lac Rose), Σενεγάλη

Λιγότερο από μια ώρα από το Ντακάρ, την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, βρίσκεται αυτή η φυσική ροζ λίμνη. Η Λίμνη Ρέτμπα, ή Lac Rose, παίρνει το χρώμα της από βακτήρια που παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία, προκειμένου να απορροφήσουν το φως του ήλιου.

Antelope Canyon, Arizona

Το Antelope Canyon είναι ένα εντυπωσιακό φαράγγι στη νοτιοδυτική Αμερική. Ένα ακόμα περιφραστικό του όνομα, «ο τόπος όπου το νερό τρέχει μέσα από τους βράχους» είναι ένας υπαινιγμός για τη δημιουργία του φαραγγιού μέσω της διάβρωσης. Τα στενά, κυματιστά κενά μεταξύ των πετρωμάτων δημιουργούν ζωηρά σχέδια, καθώς το φως του ήλιου περνά μέσα τους.

Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie, Κίνα

Το Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie είναι το πρώτο, που πήρε αυτή την ειδική άδεια στην Κίνα. Αν πανύψηλες κορυφές, που μοιάζουν με πυλώνες σας θυμίζουν κάτι, είναι γιατί χρησιμοποιήθηκαν ως πρότυπο για την ταινία Avatar του James Cameron.

Περπατώντας στο νερό, Καναδάς

Στα βόρεια όρια του Καναδά, στο άγριο, παγωμένο Νούναβουτ, μπορείτε να περπατήσετε στο νερό. Στον κόλπο Baffin, μπορεί το έδαφος να είναι ολισθηρό, αλλά θα έχετε τη δυνατότητα να σκαρφαλώσετε μέσα σε ένα τεράστιο παγόβουνο. Περπατήστε κατά μήκος μιας κοιλάδας καλυμμένης από πάγο και βγείτε από την άλλη πλευρά πάνω από τη θάλασσα πάγου.

Πισίνα Morning Glory, Ουαϊόμινγκ

Η φυσική πισίνα Morning Glory βρίσκεται στο βόρειο άκρο του διάσημου Εθνικού Πάρκου Yellowstone. Δυστυχώς, λόγω της χρόνιας ρίψης νομισμάτων από τους τουρίστες, η πισίνα έχει χάσει λίγη από τη λάμψη του έντονου μπλε χρώματος, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει ένα θέαμα, που κόβει την ανάσα.

Mauna Kea, Χαβάη

Η ανάβαση 13.800 ποδιών από τις παραλίες Χίλο προς το σεληνιακό τοπίο στην κορυφή του Mauna Kea, αξίζει τον κόπο. Το σημείο θα σας μαγέψει.

Bioluminescent Dinos, Μαλδίβες

Αρκετά νησιά των Μαλδίβων, συμπεριλαμβανομένων των Rangali και Vaadhoo, προσφέρουν εκδρομές στον Ινδικό Ωκεανό, που απλά δεν πρέπει να χάσετε.

Το σκοτεινό νερό φωτίζεται από χιλιάδες μικροοργανισμούς bioluminescent, γνωστούς ως Pyrodinium bahamense, οι οποίοι όταν διαταραχθούν από τα κύματα εκπέμπουν ένα μαγευτικό μπλε φως.

Σπήλαιο Φίνγκαλ, Σκωτία

Θυμίζοντας το Causeway στη Βόρεια Ιρλανδία, το σπήλαιο Φίνγκαλ βρίσκεται στο νησί Staffa της Ρωσίας και εξαγωνικές στήλες βασάλτη, τις οποίες στεγάζει σε μια θαλάσσια σπηλιά, που παραπέμπει σε καθεδρικό ναό, ο οποίος αγκαλιάζεται από γαλαζοπράσινα νερά.

The Wave, Αριζόνα

Αυτό το εκπληκτικό "ροκ" κύμα στις αποχρώσεις της ώχρας και του βυσσινί ξεδιπλώνεται μέσα από την έρημο του φαραγγιού Paria Canyon-Vermilion Cliffs στα σύνορα της Γιούτα και της Αριζόνα.

Πρώτα το νερό και μετά ο άνεμος δημιούργησαν αυτό το φυσικό θαύμα, διαβρώνοντας ψαμμίτη και αποκαλύπτοντας στρώματα άμμου, που ήρθαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περιόδου των δεινοσαύρων.

Η πρόσβαση στο "κύμα" είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη, καθώς η υπεύθυνη αρχή διαχείρισης δίνει μόνο 20 άδειες την ημέρα.