Γαστρονομικό ταξίδι στα καλύτερα υπαίθρια εστιατόρια!

Απολαύστε ένα ξεχωριστό δείπνο κάτω από τ' αστέρια σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με θέα που κόβει την ανάσα και γεύσεις, που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η Telegraph συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει τα κορυφαία υπαίθρια εστιατόρια, από το Μπάλι στη Βενετία και από τη Μπανγκόκ στην Αφρική.

Cliff at Cap, Saint Lucia, Καραϊβική

Στο εστιατόριο Cliff at Cap στην Αγία Λουκία, οι επισκέπτες απολαμβάνουν την πανοραμική θέα στη θάλασσα από κάθε τραπέζι, ενώ τα ζευγάρια έχουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση, στο τραπέζι Rock House, πάνω σε μια απομονωμένη ξύλινη εξέδρα, χτισμένη σε έναν βράχο. Αυτό το μοναδικό εστιατόριο είναι το μόνο στον κόσμο, που διαθέτει ένα ειδικό σύστημα μεταφοράς των φιαλών της σαμπάνιας από το μπαρ στους επισκέπτες.

Palazzo Avinο, Ravello, Ιταλία

Στους λόφους της ιταλικής πόλης Ravello, προσφέροντας μοναδική θέα στην ακτή Αμάλφι, το εστιατόριο και μαρτίνι μπαρ του ξενοδοχείου Palazzo Avino ανοίγει κάθε καλοκαίρι. Μεταξύ των 65 μαρτίνι, που προσφέρονται, το ένα είναι φτιαγμένο από νωπό ψάρι.

Sheesh Mahal, Udaipur, Ινδία

Το εστιατόριο Sheesh Mahal του ξενοδοχείο Leela Palace στην Udaipur, σερβίρει ινδικές γεύσεις στις όχθες της λίμνης Pichola και προσφέρει θέα στα εντυπωσιακά Lake Palace και City Palace, αλλά και στους λόφους Aravalli.

Fasano, Ουρουγουάη

Στην Punta del Este της Ουρουγουάης, το εστιατόριο Fasano βρίσκεται στο ξενοδοχείο Las Piedras Fasano. Παρά την ξύλινη οροφή του, ο χώρος είναι ανοιχτός από όλες τις πλευρές, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να χαρούν τη θέα στις γαλήνιες πεδιάδες, που περιβάλλουν το κτήριο.

Flames of the Forest, Αυστραλία

Λιγότερο από μια ώρα μακριά από την πόλη Cairns, το Flames of the Forest βρίσκεται κάτω από το Τροπικό Δάσος Daintree του Queensland, ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση του κόσμου. Η θέση του παραμένει ένα κρυμμένο μυστικό, με τους πελάτες να μεταφέρονται από το σπίτι τους με τη συνοδεία του προσωπικού του εστιατορίου, ενώ πολλές φορές το γεύμα συνοδεύουν πολιτιστικά δρώμενα και παραστάσεις.

Ayung Terrace, Μπάλι, Ινδονησία

Στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς resort Four Seasons Bali στο θέρετρο Sayan, το Ayung Terrace βρίσκεται στην κορυφή ενός φαραγγιού με θέα ένα ποτάμι. Το μενού του είναι εμπνευσμένο από την Ασία.

Puku Ridge Camp, Ζάμπια, Αφρική

Στην κατασκήνωση Puku Ridge στη Ζάμπια, οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο, που είναι τοποθετημένο σε μια εξέδρα σε μια μεγάλη πεδιάδα γεμάτη με άγρια ​​ζώα. Οι σερβιτόροι μεταφέρουν δάδες για να εντοπίζουν τα λιοντάρια και τα άλλα ζώα, που περιφέρονται λίγο μακρύτερα από τα τραπέζια.

Cip's Club, Βενετία, Ιταλία

Το εστιατόριο Cip's Club του ξενοδοχείου Cipriani διαθέτει μια ευρύχωρη βεράντα με εξαιρετική θέα στη Βενετία.

Sirocco, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Το ψηλότερο υπαίθριο εστιατόριο στον κόσμο, το διάσημο Sirocco δεσπόζει στον 63ο όροφο του ξενοδοχείου Lebua της Μπανγκόκ. Προσφέρει ένα διεθνές μενού, υπό τους ήχους μουσικής τζαζ, ενώ το Sky Bar του, θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαρ τελευταίου ορόφου του κόσμου.

Vertigo, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Μια ακόμα επιλογή στην Μπανγκόκ προσφέρει το εστιατόριο Vertigo, στον 61ο όροφο, το οποίο σερβίρει μπριζόλες και θαλασσινά.

Tomo, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στο ξενοδοχείο Raffles, το εστιατόριο Tomo ελκύει τους επισκέπτες του με ένα προσεγμένο μενού με βάση την ιαπωνική κουζίνα, αλλά και με τη θεαματική θέα στον συνεχώς εξελισσόμενο ορίζοντα του Ντουμπάι.

Embers, Western Cape, Νότιος Αφρική

Στο δυτικό ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής, το θέρετρο Bushman's Kloof Wilderness προσφέρει παραδοσιακά πιάτα της αφρικανικής κουζίνας στο εστιατόριο Embers. Με θέα τα βουνά Cederberg, το εστιατόριο είναι χτισμένο σε ένα φυσικό αμφιθέατρο από ψαμμίτη, ενώ φωτίζεται από κεριά, φαναράκια και το φως της σελήνης. Κι αν κουραστείτε μετά το γεύμα σας, χαλαρώστε σε ένα από τα ξεχωριστά υπαίθρια υπνοδωμάτια.