Οι ομορφότερες «φυσικές πισίνες» του κόσμου

Πισίνα ή θάλασσα; Για κάποιους αυτό είναι ένα δίλημμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως και οι… φυσικές πισίνες που αναμφίβολα αποτελούν ένα προορισμό για λίγους και τολμηρούς.

Σας παρουσιάζουμε τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες του κόσμου!

Θερμές πηγές του Παμούκαλε, Τουρκία

Ένα λευκό τοπίο, αλλά όχι εξαιτίας του χιονιού. Το Παμούκαλε «ντύθηκε» στα λευκά εξαιτίας της μακροχρόνιας εναπόθεσης των ασβεστούχων αλάτων που περιέχονται στις θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής. Το Παμούκαλε αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό στον κόσμο φυσικό αξιοθέατο, που συγκαταλέγεται στις πιο χαρακτηριστικές καρτ ποστάλ της γειτονικής Τουρκίας, ενώ θεωρείται ένα απ’ τα αρχαιότερα spa της ανθρωπότητας.

Σπήλαιο της Ποίησης, Ιταλία

Η "φυσική πισίνα" της Ιταλίας αποτελείται από ένα υποβρύχιο συγκρότημα, το οποίο ενώνει τις δυο κοιλότητες Poesia Piccola και Poesia Grande. Έχει δυο εισόδους, μια από τη θάλασσα στη βάση του βράχου και μια από τη στεριά. Σύμφωνα μ’ ένα μύθο, μια μούσα κάποτε έκανε μπάνιο της εκεί και έμεινε γνωστό ως το Σπήλαιο της Ποίησης.

Οικο-αρχαιολογικό πάρκο Ικ Κιλ, Μεξικό

Ένα τοπίο βγαλμένο από ταινία. Βράχια που φτάνουν τα 60 μέτρα και μπλε νερά δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό. Πρόκειται για την πιο βαθιά φυσική πισίνα.

Blue Lagoon, Ισλανδία

Πρόκειται στην ουσία για ένα καταπληκτικό γεωθερμικό spa που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο και βρίσκεται στην Ισλανδία, 13χλμ από το αεροδρόμιο Keflavik και 39χλμ από το Ρέικιαβικ. Είναι το μόνο σημείο στον κόσμο, όπου μια βαθιά κορυφογραμμή φτάνει στην ακτογραμμή.

Tosua Ocean Trench, Σαμόα

Η λέξη Tosua στη πραγματικότητα σημαίνει γιγαντιαία τρύπα πισίνας. Σύμφωνα με τον μύθο η λάβα δημιούργησε αυτές τις λίμνες και τα μονοπάτια κατά μήκος της ακτής.

Καταρράκτες Χαβάσου, Αριζόνα

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα έχει ως αποτέλεσμα η φυσική πισίνα στην Αριζόνα να έχει ένα μαγευτικό γαλάζιο χρώμα. Πρόκειται για έναν καταρράκτη 27 μέτρων που έχει χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος.

Λιμνοθάλασσα Los Grietas, Νησιά Γκαλάπαγκος

Η λιμνοθάλασσα Lαs Grietasείναι ένα φυσικό διαμάντι με βαθυγάλανα νερά που εδώ και χρόνια προσελκύει όσους πραγματικά αγαπούν τις εξτρίμ δραστηριότητες.

Poca do Gomes, Πορτογαλία

Πρόκειται για τις ωραιότερες φυσικές πισίνες στον κόσμο. Οι κοιλότητες έχουν σχηματιστεί από ηφαιστειακά πετρώματα και προσφέρουν μια μοναδική εικόνα δίπλα στη θάλασσα.

Οι Poca do Gomes, όπως ονομάζονται, αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό διακοπών στην Πορτογαλία, και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Ponta da Cruz της Μαδέρας.

Γκιόλα, Θάσος

Η Γκιόλα είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, που σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλλασιά. Κάθε κύμα της θάλασσας ανανεώνει σιγά σιγά το κρυστάλλινο νερό της φυσικής πισίνας. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να κάνετε βουτιές από τα "σκαλοπάτια" που σχηματίζουν τα βράχια, και να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια που βρίσκονται τριγύρω.